AK Parti Antalya İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla parti binasında bayramlaşma töreni düzenledi.

Bayramlaşma törenine Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Antalya Milletvekili Lütfi Elvan da katıldı. Törene Elvan dışında, Antalya milletvekilleri, eski milletvekilleri ve partililer katıldı. Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, yaptığı konuşmada, CHP-AK Parti komisyonları olarak bir araya gelebileceklerini söyledi.

Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, Antalya'da bayram programlarına ilk olarak Antalya Valiliği tarafından organize edilen, protokol bayramlaşma programına katıldı. Elvan daha sonra eşiyle beraber 97 yaşındaki Gülsüm Aydilek'i Aksu'daki evinde ziyaret etti. Aydilek'in sağlığı hakkında bilgi alan Lütfi Elvan'ın bir sonraki adresi Etiler mahallesinde oturan 83 yaşındaki Fikri Kut oldu. Elvan, aile bireylerinden sağ tarafı felç olan Fikri Kut'un sağlık sorunları hakkında bilgi aldı ve iki ailenin de bayramını kutladı. Lütfi Elvan, daha sonra partisinin düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı.

"BUGÜN BİRLİĞİMİZİN BERABERLİĞİMİZİN SİMGESİ OLAN BİR GÜN"

Parti önünde düzenlenen bayram törenine eşi ile birlikte katılan Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, "Ramazan-ı Şerifi geride bıraktık. Bugün bayram. Türkiye'mizin dört bir yanında ilçemizde, beldemizde, kentlerimizde, belediyelerimiz AK Parti teşkilatlarımız birliğin beraberliğin, dayanışmanın ön planda olduğu iftar, sahur programları düzenledi. Milletimizle buluştuk, kaynaştık. Milletimizin dertleriyle dertlendik. Sadece Antalya'da değil, ülkemizin dört bir yanında bu gerçekleşti. Coşkulu bir şekilde iftar ve sahurlar düzenledik. Bugün bayram, bugün bizim için önemli bir gün, birliğimizin beraberliğimizin simgesi olan bir gün, bugün dayanışma ruhunun gücünün daha fazla olduğu bir gün, kavganın olmadığı bir gün, bugün birlikteliğin coşkumuzun dayanışmamızın daha da güçlendiği bir gün, bugün dertlerimizin gönüllerini aldığımız büyüklerimizle bir arada bulunduğumuz, akrabalarımızla dostlarımızda bir arada bulunacağımız bir gün" dedi.

"HÜKÜMET KURMAK İÇİN HER PARTİYE AÇIĞIZ DEDİK"

Teşkilat mensuplarının 7 haziran seçimlerinde geceli gündüz çalıştığını dile getiren Lütfi Elvan, seçimlerde birinci parti olarak çıktıklarını söyledi.

Elvan, yapılması gereken neyse hep birlikte yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Önemli bir oy oranı ile seçimlerin birinci partisi olarak çıktık. İkinci partiden 16 puandan daha fazla, yüzde 41'lik bir oy oranı ile Türkiye'nin yine önemli en güçlü partisi konumunda olduk. Ancak milletimiz bize tek başımıza iktidar olma imkanı vermedi. Biz buna saygı duyuyoruz elbette. Milletimizin her tercihi bizim için önemlidir. 7 haziran akşamından itibaren başbakanımız olmak üzere, biz sürekli olarak Türkiye'nin geleceğinden söz ederek ülkemizin geleceğini, bizim partimizin geleceğinden çok daha önemli olduğunu vurguladık. Biz partilere açığız dedik, her türlü partiyle görüşmek istiyor, koşul öne sürmeden konuşmak istiyoruz dedik ama diğer partiler çok değişik koşullar öne sürdü. Bir kısmı koalisyon yapmayacağım dedi, sonra olabilir dedi ve değişik sesler duyduk, değişik yaklaşımlar ortaya konuldu. Biz AK Parti olarak 7 haziran akşamından bugüne kadar düşüncemiz, görüşümüz, anlayışımız neyse bu ülke için, ne yapılmak isteniyorsa biz her şeye hazırız dedik. Bundan sonra da bunu söylemeye devam edeceğiz. Bu çerçevede çalışmalara başladık."

"CHP-AK PARTİ KOMİSYONLARI OLARAK BİR ARAYA GELEBİLİRİZ"

Başbakanla beraber 3 komisyon oluşturduklarını ifade eden Lütfi Elvan, şunları söyledi:

"Siyasi bir komisyon oluşturuldu, ekonomik anlamda hususların çalışılacağı komisyon oluşturuldu bir de hukuka yönelik komisyon oluşturuldu. Burada yer alanlar yoğun çalıştı. Genel başkanımızın diğer parti liderlerini görüşme yapmadan önce yapılması gereken tüm hazırlıklar yapıldı. Diğer partilerin görüşleri düşünceleri seçim beyannamelerinde nelere önem vermişler, ne tür hususlar yer alıyor, biz de neler yer alıyor teker teker çıkardık analiz yaptık. Bu doğrultuda başbakanımızı parti liderleriyle yapacağı görüşmelere hazır hale getirdik."

Başbakanın, CHP genel başkanı, MHP genel başkanı, HDP genel başkanı ile teker teker görüşmeler gerçekleştirdiğini anlatan Elvan, şöyle konuştu: "Bu görüşmeler neticesinde CHP yöntemde farklı düşünmediklerini detay çalışmaları yapabileceğimizi ifade etti, 2 temas noktası belirlendi. Belki komisyon olarak CHP-AK Parti komisyonları olarak bir araya geleceğiz. Başta genel konular olmak üzere makrodan mikroya inecek şekilde görüşmelere başlayacağız. MHP'yi ziyaret ettik, genel başkanı muhalefette kalmak istediklerini beyan ettiler ancak bu süreç içinde de bizle görüşebileceklerini ifade ettiler. HDP başından itibaren bizimle koalisyon kurmayı kabul etmediğini, hükümet ortağı olmayacağını belirtti. Bu çerçevede başbakanımız HDP genel başkanını ziyaret etti, değişik konularda görüş alışverişinde bulundu. İnşallah önümüzdeki hafta CHP ile görüşmelere başlayacağız. Bizim amacımız bu ülkeyi hükümetsiz bırakmamak ve biran evvel hükümet temin etmek. Ancak bir anlaşma sağlanmaması halinde tek seçenek kalıyor, erken seçime gitmek. Başka seçenek kalmıyor."

AK Parti olarak bu ülke için, millet için, ülkenin geleceği için elden gelen tüm gayreti göstereceklerini anlatan Elvan, "Sonuna kadar çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ülkemizin, hükümetsiz kalmaması yönünde ne gerekiyorsa yapacağız. Ancak bir anlaşma sağlanamaması halinde başka alternatifimiz kalmıyor. Erken seçime gitmek zorunda kalabiliriz. O nedenle tüm teşkilat üyelerimizin yarın seçim olacak gibi hazır olması lazım" dedi.

"SON 13 YILDA ÜLKEYE ÇOK ŞEY KAZANDIRDIK"

Son 13 yılda ülkeye çok şey kazandırdıklarını söyleyen Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Her alanda çok önemli gelişmeler sağladık. Kimsenin ağzına alamadığı, konuşamadığı birçok hususu AK Parti çözdü. Bu noktaya geldiysek, ülkemiz bu kadar güçlü hale geldiyse, son 13 yıldır AK Parti'nin bu ülkeye sağladığı katkı sayesinde oldu. Daha önce konuşulamayan konular bugün konuluşuluyor, başörtülü olan bir memur olabilir miydi? Şimdi başörtülü milletvekilimiz var, geçmişte bir başörtülü milletvekili TBBM'ye girdi diye ne tür eziyetler yapıldı, bir hatırlayın, nereden nereye geldik. Biz Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden hiçbir şekilde taviz vermek istemiyoruz. Türkiye'nin 13 yılda elde ettiği kazanımlardan hiçbir şekilde geri dönüş, geri adım yönünde bir girişimde bulunmayacağımızı, taviz vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Görüşmelerimizi yürüteceğiz. İnşallah bu bayram ülkemizin geleceği açısından, İslam dünyası açısından huzurun, güvenliğin, dayanışmanın, birlikteliğin yoğun bir şekilde yaşandığı bir bayram olur. Dünyadaki mazlumların yanında olduk olmaya da devam edeceğiz."

SÜMER: KALP KIRARAK DEĞİL, KALPLER KAZANMALIYIZ

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ise, "Ülke olarak şükretmeliyiz. Maalesef dünyanın birçok yerinde Müslümanlar bizim kadar şanslı değil. Gözüyaşlı, mazlum bir şekilde bayrama girdiler. Onlar yalnız olmadıklarını biliyorlar, Türkiye'nin yanlarında olduğunu biliyorlar. Huzura sükuna ulaşmalarını temenni ediyorum. Bayramlar, kardeşlik, paylaşma ve helalleşmektir. Kalp kırarak değil, kalpler kazanarak hayatımızı geçirmeliyiz" şeklinde konuştu.