Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Semih Esen, açıklanan sonuçlar ile kendi sonuçları arasında fark olduğunu ileri sürerek, "Sonuçları karşılaştırıp itirazlarımızı yapacağız" dedi.

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, ilde 4 bin 684 sandıkta yedekli görevlileri ve müşahitleri bulunduğunu belirterek, "Biz şuanda 200 kişilik ekiple, 200 bilgisayarla son derece gelişmiş donanımla seçim sonuçlarımızı kendi merkezimizde takip ediyoruz ve bizim merkezimizden aldığımız sonuçlara göre biz Antalya'da yüzde 38,5 civarında bir rakamdayız. AK Parti yüzde 31,5 gibi bir oranda, MHP ise yüzde 20'lerde görülüyor. HDP yüzde 7,1-2 civarında. Fakat Yüksek Seçim Kurulu yasaklar kaldırılıp da sonuçlar açıklanmaya başladığında Antalya ile ilgili basın organlarında bizim sonuçlarımızla hiç örtüşmeyen tamamen farklı sonuçlarla karşılaştık. Bunun üzerine bilgi alabileceğimiz bir yargı kurumu olan İl Seçim Başkanlığı'na geldik. Bu farkın neden kaynaklandığını Yüksek Seçim Kurulu sistemine göre şu anda sonuçların ne olduğunu sorduk. Onlar da bize, "Şu anki seçim sonuçlarının bizim seçim takip sistemimiz açıklamaya müsait değil" dediler. Ve maalesef üzülerek gördük ki biz aslında kafamızdaki bir soru işaretini aydınlatmak üzere geldiğimiz adliyeden maalesef daha büyük soru işaretleriyle ve büyük bir karanlık içerisinde üzüntü duyuyoruz. Manipülasyonların seçimlerin üzerine gölge düşürmesinden üzüntü duyuyoruz. Biz son derece hazırdık, 4 bin 684 sandığın tamamını ıslak imzalı sonuç tutanakları şu an elimizde" dedi.

Bilgi almak ve aydınlanmak için geldikleri adliyeden ayrılacaklarını ve ellerindeki ıslak imzalı sonuç tutanaklarıyla seçim kurulunun açıklayacağı sonuçları karşılaştıracaklarını söyleyen Esen, "Hangi sandıklarda oynama olduğunu tespit edip, 48 saatlik itiraz süremiz içinde itirazlarımızı yapıp, Antalya'daki oylarımıza sahip çıkacağız. Şunu herkese çok açık ve netlikle ifade ediyorum ki bir tek oyumuzu bile kimseye kaptırmayacak organizasyonu yaptık ve bugün de bunun rahatlığı içerisindeyiz. İsteyen istediği sonucu açıklasın, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya'da kendi seçim takip sistemini kurdu. Evrak toplama konusunda ıslak imzalı sandık sonuç tutanakları toplama konusunda son derece geniş bir organizasyonla bu toplama işini yaptı. Dolayısıyla isteyen istediği sonucu açıklayabilir. Biz CHP olarak oylarımızın sahibiyiz ve şu anda devletin açıklayacağı sonuçlarla gerçek sonuçlar arasındaki farkları tespit edip, itirazlarımızı yapmak üzere maalesef kafamızda çok büyük soru işaretleri ile adliyeden ayrılıyoruz. Ayrılıyoruz fakat 200 kadar partili avukat arkadaşımız şu an ilçe seçim kurullarında işlemlerin takibi ile ilgili görevlerine devam ediyorlar. Sabaha kadar veya yarın öğlene kadar ne zaman biter bilmiyoruz. Adliyedeki seçim kurullarındaki işlemler bitene kadar avukat arkadaşlarımız Antalya Adliyesi'nde partimizin menfaatlerini, milletin iradesini ve oylarımızı korumak üzere görevli olacaklar" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Semih Esen, milletvekili sayısı ile ilgili kendi sistemlerinin sonuçları doğrultusunda net bir rakam verebileceğini ve oranlara göre tahmini olarak CHP'nin 6 milletvekili çıkarması gerektiğini iddia etti.