CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak partileri değil, ilkeleri konuşuyoruz. 5 ana sorun alanı belirledik. O sorun alanlarında etkili çözüm üretebilecek, kalıcı, yüksek profilli bir hükümete ihtiyaç olduğunu söylüyoruz" dedi.

Özel, TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in MHP'ye "gelin koalisyonu birlikte kuralım" çağrısına ilişkin olarak Özel, "Koalisyon ilkelerimiz var. 14 tane ilkemizle biz isimleri konuşmadık bugüne kadar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak partileri değil, ilkeleri konuşuyoruz. 5 ana sorun alanı belirledik. O sorun alanlarında etkili çözüm üretebilecek, kalıcı, yüksek profilli bir hükümete ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Bununla ilgili ilkelerimizi tarif ediyoruz. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'yle AKP koalisyon görüşmeleri yapıyorsa, bu konudaki temel sorumluluk 7 Haziran'dan önce başka şeyler söyleyen, 7 Haziran'dan sonra "hayır" diyen ve "Milliyetçi Hayır Partisi'ne dönüşen partinin sorumluluğu vardır" dedi.

MHP'ye koalisyon teklifi yaptıklarını fakat her defasında "hayır" cevabı aldıklarını kaydeden Özel, "Hayırlar tükenince kime evet diyecekler, onu zaman gösterecek. Gelinen bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri ifadesi de onu kapsıyor. Eğer bir şeyler yapmak için siyaset yapıyorsanız, bir şeyler yapmanın zemini burasıdır. Gelin birlikte bunları konuşalım. Bugün gelinen noktada CHP-AKP koalisyonu konuşuluyor" diye konuştu.

Erken seçime hazır olduklarını belirten Özel, MHP-AK Parti koalisyonunu da dikkatle izleyeceklerini ve Türkiye'nin sorunlarına çözüm için katkı vereceklerini belirtti. Burhan Kuzu'nun "koalisyon isteyenin aklından şüphe ederim" sözlerine yönelik olarak ise Özel, "Bugün ülkede bu kadar çok gözyaşı varken, bu kadar küçük hesaplarla siyasi manipülasyonları muhatap almanın doğru olmadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

CHP milletvekillerine yönelik kitapçık basıldığı iddialarına ilişkin Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi suya, havaya yazı yazan değil, sözün uçtuğu, yazının kalıcı olduğunu bilen, vaatlerini yazılı olarak söyleyen ve seçimlerden sonra onun arkasında duran bir parti. Bugüne kadar ne söylediysek onlar kağıda geçiyor" diye konuştu.