CHP'nin koalisyon için görüşme heyeti ve çalışma gündeminin hazır olduğu ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP'yi ziyareti sırasında görev alan heyetin görüşmeleri yapacağı bildirildi.

CHP Basın ve İletişim Koordinatörlüğü'nden, koalisyon görüşmelerine ilişkin yapılan açıklamada, "Sayın Ömer Çelik - Haluk Koç arasında yapılan toplantıda, görüşmelerin başlaması için nerede ve ne zaman toplanılacağı konusu, hükümeti kurmakla görevlendirilen tarafça belirleneceği ifade edilmişti. CHP'nin görüşme heyeti ve çalışma gündemi hazırdır. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun CHP'yi ziyareti sırasında görev alan heyet görüşmeleri yapacaktır. Görüşmeler ilerleme kaydeder, teknik alt konulara geçilirse bu heyette değişiklikler yapılabilecektir. Konunun, süre aciliyeti ve önemi açısından; Hükümet sözcüsü Sayın Bülent Arınç'ın dün akşam yaptığı açıklama üzerine bu bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması gerekli görülmüştür" denildi.

Başbakan Davutoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı ziyarette CHP'nin koalisyon heyetinde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke yer almıştı.