AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanlığı ve Keçiören Gençlik Kolları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ı hedef alan saldırıyı kınadı. Açıklamada, "CHP, Sümeyye Erdoğan'dan derhal özür dilemelidir" denildi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanlığı ve Keçiören Gençlik Kolları üyeleri basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik sosyal medya üzerinden yapılan iftiraları protesto için AK Parti Genel Merkezi önünde toplanan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanlığı üyeleri ve Keçiören Gençlik Kolları üyeleri, "Sümeyye Erdoğan yalnız değildir" sloganları attı. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Azize Sibel Gönül, CHP'nin tüm kamuoyu önünde özür dilemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve tiyatro oyuncusu Orhan Aydın'ın başını çektiği bir grubun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan hakkında asılsız, ahlaksız, çirkin, insan ve kadın onuruna saldırı mahiyetindeki şuursuz iddialarla dolu açıklamaları ve CHP'nin bu olay üzerinden bilinçli bir şekilde yürüttüğü algı yönetimi son günlerde kamuoyunu meşgul etmiştir. CHP iktidara geldiğimiz günden beri başta ülkemizde, bölgemizde barışın ve huzurun tesisine yönelik gece gündüz çırpınan siyasi hareketimizin liderini ve ekibini acımasızca bir terör örgütünün destekçisi gibi göstermeye çalışmıştır. Bunu yaparken paralel yapıda desteğini CHP'den esirgememiştir. Çeşitli kesimlerden malum zihniyete gereken cevap hemen gelmiştir. CHP ve milletvekilleri büyük bir hata yapmıştır. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun dün belirttiği gibi CHP, Sümeyye Erdoğan'dan derhal özür dilemelidir."

"MAHMUT TANAL'I TEMİZE ÇIKARMAZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, DHKP-C terör örgütü ile ilişkilendirmek gibi akıl almaz bir tezgah kurgulamak için kızı üzerinden çirkin bir kampanyanın yürütüldüğünü kaydeden Gönül, şunları söyledi:

"Gelen tepki üzerine çark eden CHP, bu sefer süreci farklı bir algı yönetimine dönüştürmeye çalışmıştır. Bu saldırı sadece Sümeyye Erdoğan'ı, kadınları ve aile kurumunu değil; devletin başını, itibarını ve güvenliğini hedef almıştır. Hepimizden derhal CHP kamuoyu önünde özür dilemelidir. Siyasette bir çözüm üretemeyen CHP, milletin iradesinin tecelli ettiği TBMM'yi kendi çirkin oyunlarına alet etmek istemiştir. Malum milletvekilinin söz konusu şuursuzluğu soru önergesi olarak meclis gündemine taşınması siyasi bir skandal olmaktan öte anayasal bir suçtur. CHP verdiği soru önergesinde herhangi bir ismin geçmediğini söyleyerek ortaya çıkan suçu basit bir hata olarak görüp, bu hatayı bir danışmana yüklese de bilinmelidir ki siyasette danışmanın her yaptığından vekili sorumludur. Hatayı danışmanının yapması Mahmut Tanal'ı temize çıkarmaz. Soru önergesinin birinci maddesinde işaret edilen bir web sayfasındaki haberde bizzat Sümeyye Erdoğan'ın ismi geçmektedir. Bu haberin paralel yapı tarafından ahlaksızca servis edilmesini, devletimizin bir terör örgütü ile ilişkilendirilmesini esefle kınıyoruz."