TBMM Başkanlığı için Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın adaylığını açıklayan CHP'de, koalisyon ortaklığı tartışmalarında AK Parti ön plana çıkıyor.

AA’nın haberine göre, CHP-MHP ve HDP'li seçeneklerin "zor şans" olarak ortaya çıkması, AK Parti-CHP seçeneğini güçlendirdi.

"ÖNCELİĞİMİZ YÜZDE 60 BLOKUNDAN YANA"

AA muhabirinin koalisyon tartışmalarına ilişkin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ise parti olarak hiçbir partiye kapılarını kapatmadıklarını belirtti.

CHP'nin önceliğinin "yüzde 60'lık bloktan" yana olduğunu vurgulayan Bekaroğlu, "Sayın Bahçeli'nin tutumu, böyle bir koalisyonu imkansız hale getiriyor. Bundan sonra ne kalıyor? Adalet ve Kalkınma Partisi koalisyonları kalıyor" ifadesini kullandı.

AK PARTİ İLE KOALİSYON

"İkili temaslar ve yoklamalar" dışında, "Şu koalisyon kuruluyor" denilebilecek bir gelişmenin henüz olmadığını belirten Bekaroğlu, şöyle devam etti:

"CHP hiçbir partiye kapılarını kapatmıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi, CHP ile koalisyon yapacaksa iki parti bazı konularda uzlaşacaklar. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin koalisyon için, 'şu konular olursa' diye, kamuoyuna deklare ettiği bir şey yok ama CHP'nin var. İşte bu 14 madde. 1982 Anayasasını değiştirebilecek, hukuk devletiyle ilgili problemleri giderilebilecek, sosyal devletle ilgili seçim vaatlerimizi gerçekleştireceğimiz bir koalisyon içinde yer alırız. Bunlar AKP ile oturulup henüz konuşulmadı. Dolayısıyla şu anda CHP-AKP koalisyonuyla ilgili çok kesin, net söylenecek bir şey yok."

"BAYKAL'IN SEÇİLMESİ KURULACAK KOALİSYONU KOLAYLAŞTIRIR"

CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu'nun, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı TBMM Başkanlığına adayı olarak gösterdiğine işaret eden Bekaroğlu, Baykal'ın aday gösterilmesinin, herhangi bir koalisyonun sonucu olmadığını söyledi.

Bekaroğlu, Baykal'ın TBMM'de başkan seçilmesinin, kurulacak bir koalisyonu kolaylaştırıcı rol üstleneceğini kaydetti.