CHP İstanbul İl Başkanlığı Galata Köprüsü üzerinde "Barış Zinciri" oluşturdu. Etkinliğe CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da destek verdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, son günlerde artış gösteren terör olaylarını protesto için İstanbul'da "Barış Zinciri" oluşturdu. Galata Köprüsü üzerinde binlerce CHP'nin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Sezgin, CHP il ve ilçe teşkilatı yöneticileri ve CHP'li vatandaşlar katıldı. Etkinlik Yeni Cami tarafında başlayan yürüyüşle başladı. Ardından Galata Köprüsü üzerinde toplanan CHP'liler ellerinde Türk Bayrakları ve parti bayraklarıyla barış için destek verdi.

Burada seçim otobüsünün üzerine çıkarak kalabalığa hitap eden CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Bugün burada olmamızın temel sebebi 2003 yılında göstermiş olduğumuz Orta Doğu kirli savaşında dur demenin bir benzerini bugün burada yapıyoruz. Hatırlarsanız Irak operasyonunda CHP olarak çok önemli mücadeleler ettik ve egemen güçlerin Orta Doğu coğrafyasındaki taşeronluğunu yapmayalım uyarılarımıza ve ikazlarımıza rağmen ne yazık ki bugün görüyoruz ki Türkiye'deki bu iktidar tamda bu Orta Doğu coğrafyasındaki kirli savaşın merkezinde oluverdi" dedi.

Gürsel Tekin, barış eylemlerine devam edeceklerini belirterek, "Uzun süredir planlamış olduğumuz bir eylemdi. Bu eylemin devamı da gelecektir. Bodrum'daki kardeşimizin, bebeğimizin ölümü belki bütün küresel dünyayı ayağa kaldırmış olabilir" diye konuştu.

"CHP, tezkereye evet dedi" şeklindeki eleştirileri değerlendiren Tekin, "İki şeyi birbirine karıştırıyoruz. Onun gerekçesiyle, bugün bunun gerekçesini birbirine karıştırmayalım. Tezkereye baktığımızda 2003 dahil olmak üzere bütün dönemlerde tezkere vardı. CHP olarak elbette biz bu duruşumuzu hep sergiledik. Barış duruşumuzu 1 Mart tezkeresinden itibaren çok yüksek sesle ifade ettik. Burada şöyle bir sorun var. Daha iki gün önce IŞİD terör örgütü tarafından bir kardeşimiz şehit oldu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak savaşın karşısında aynı duyarlılığı sergilediğimizi hepiniz çok iyi biliyorsunuz" şeklinde konuştu.

Tekin'in yaptığı konuşmanın ardından hep beraber gökyüzüne barış güvercini ve kırmızı-beyaz renkli balonlar salındı. Etkinliğin ardından toplanan kalabalık buradan ayrıldı.

CHP’den ‘Barış Zinciri’

CHP’den ‘Barış Zinciri’