CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığındaki heyet, HDP'ye bayram ziyareti gerçekleştirdi.

Siyasi partiler arası bayramlaşma kapsamında CHP heyeti, HDP'yi ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Parti Meclisi üyesi Sera Kadıgil'den oluşan CHP heyetini, HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Mardin Milletvekili Erol Dora, HDP Parti Meclis Üyesi Fatma Kurtulan karşıladı.

Ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye'nin zor ve sıkıntılı dönemden geçtiğini belirtti. Toplumsal barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Tezcan, "Böyle günlerde bayramların anlamı bir başka oluyor. Bu coğrafyada hem bölgemizde hem de ülkemizde can yakıcı olayların yaşadığı bir atmosfer var. Dileğimiz önümüzdeki dönem için bu bayram günlerinin önemli bir işaretle dönüşüm olması. Siyaset kurumu normalleşmeyi sağlayamadığı sürece toplum için de çok kolay olmayacak" dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise CHP'nin sadece ülke açısından değil, bölge açısından önemli bir misyonu olduğunu vurguladı. Baluken, "Temennimiz odur ki, önümüzdeki dönemde barışla ilgili bütün çalışmalarda halkımızın bizlerden olan beklentilerini karşılayan bir siyasetle buluşabilelim" dedi.