Türkiye’de CHP Parti Meclisi (PM) Toplantısında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na, muhtemel hükümet seçeneklerini görüşmek, hükümet kurma çalışmalarını yürütmek ve sonuçlandırmak üzere tam yetki verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, parti genel merkezinde gerçekleşen ve yaklaşık 5 saat süren toplantıda, Kılıçdaroğlu, PM üyelerini tek tek dinledi.

Farklı koalisyon seçeneklerinin tartışıldığı CHP'de, PM üyeleri, ağırlıklı olarak, kurulacak hükümette partilerinin de yer alması düşüncesini iletti.

PM üyelerinin büyük çoğunluğunun, MHP ve HDP'nin bulunduğu koalisyondan yana görüş bildirdiği toplantıda, muhalefetin aldığı "yüzde 60'lık blok oyun" hükümet kurabileceği görüşü dile getirildi.

Toplantıda, CHP'nin açıkladığı 14 maddelik ilke doğrultusunda, talep etmesi durumunda AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile de görüşmelerin yapılabileceği konuşuldu.

Seçim sonuçlarının da değerlendirildiği toplantıda, Kılıçdaroğlu'na tüzük gereği, muhtemel hükümet seçeneklerini görüşmek, hükümet kurma çalışmalarını yürütmek ve sonuçlandırmak üzere tam yetki verildi.

BELEDİYE BAŞKANLARI ANKARA'YA ÇAĞIRILDI

Bu arada, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Kılıçdaroğlu başkanlığında yarın tekrar toplanarak, koalisyon seçeneklerini değerlendirecek.

Öte yandan, CHP, Türkiye genelindeki 230 belediye başkanını, "koalisyon sürecine" ilişkin görüş almak üzere Ankara'ya davet etti. Belediye başkanları, 17 Haziran'da CHP Genel Merkezi'nde görüşlerini, Kılıçdaroğlu'na iletecek.

En geniş katılımla örgütlerin görüşlerini almayı planlayan CHP'de, gelecek günlerde il başkanları ve milletvekilleriyle de toplantı yapılacağı öğrenildi.