Datça Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Şener Tokcan'ın istifa kararını geri alması için CHP İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden partililer ile İlçe Başkanı Önel Akdeniz arasında tartışma yaşandı.

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, bugün belediye meclis salonunda bir grup partili kadınla bir araya geldi ve istifasının sebeplerini ayrıntılı olarak anlattı. Partili kadınların ısrarlarına rağmen istifasını geri almamakta karalı olan Başkan Tokcan, istifa dilekçesini 22 Haziran itibariyle Datça Kaymakamlığına verdiğini belirtti.

Bunun üzerine partili kadınlar topluca Datça Kaymakamına giderek, İlçe Kaymakamı Hamdi Üncü'den Başkan Tokcan'ın istifasını kabul etmemesini istedi. Kaymakam Üncü, yaptığı açıklamada, "Başkan Şener Tokcan, sıkıntılarını ayrıntılı olarak bana anlattı. Çözüm yolları konusunda kendisine yardım teklifinde bulundum ancak o istifa etmekte kararlı olduğunu bildirdi. Benim yapacağım bir durum yok. İstifasını geri alacak olan kendisidir" dedi.

Kaymakam Üncü'den de bir cevap alamayan Cumhuriyet Kadınları Derneği Datça Şubesi ile Kadın İşgücünü Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği (KİGDER) Başkanı Menşure Yavuz ve dernek üyeleri kaymakamlık önünde bir basın açıklaması yaptı. Yavuz, "Kaymakam Hamdi Üncü'den Belediye Başkanınızın istifasını geri alması konusunda yardım istedik. Kaymakam Bey, Başkan Şener Tokcan ile yeniden görüşeceğini belirtti. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

PARTİ ZİYARETİNDE ORTAM GERİLDİ

Kaymakamlığın ardından CHP İlçe Teşkilatına giden CHP'li kadınlar, burada İlçe Başkanı Önel Akdeniz ile görüştü. CHP İlçe Teşkilatı'nın Başkan Tokcan'a sahip çıkmadığını iddia eden kadınlar ile İlçe Başkanı Önel Akdeniz ve İlçe Sekreteri Sedat Duer arasında hararetli tartışmalar yaşandı.

BASIN BİNADAN ÇIKARTILDI

Datça'da yayın yapan yerel bir gazetede CHP Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Yılmaz'a dayandırılarak yapılan, "Belediye meclis üyelerinin de Başkan Şener Tokcan ile birlikte istifa etmeleri gerekir" şeklindeki haberin gündeme gelmesiyle iyice tartışma iyice büyüdü. CHP İlçe Sekreteri Sedat Duer'in muhabire "Burayı terk et" ikazında bulununca ortam iyice gerildi. CHP'li Belediye Meclis Üyesi İnci Bilgin, Duer'e müdahale edilerek "Burası senin babanın çiftliği değil. Sen buradan basını çıkaramazsın" diyerek tepki gösterdi. Şiddetlenen tartışma, emniyet güçlerinin bina önüne gelmesi ve basın mensuplarının binayı terk etmesiyle yatıştı.

BÜYÜKŞEHİR DEVREYE GİRDİ

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, istifa kararı alan Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan'ı ikna etmek için makamında ziyaret etti.

Bir grup partili kadının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Şener Tokcan, yaşadığı sıkıntıları anlatarak; "Bu sıkıntılara dayanacak gücüm kalmadı. Dört tarafımdan kıstırılmış olarak hizmet yapma gücüm kalmadı. Yıllarca ben yolsuzluklarla mücadele ettim, böyle sıkıntılar yaşamadım. Belediye başkanlığında yaşadığım sıkıntılar artık katlanılır gibi değil. Yarım metre yol yapmak için merkezden izin almak zorunda kalmak beni iş yapamaz hale getiriyor. Bu sıkıntılar sağlığımı da bozdu. Artık ilaç almadan uyuyamaz hale geldim. Meclis üyelerimiz arasında genç arkadaşlarımız var. Onların bu işi daha iyi götüreceklerine eminim. Gözüm arkada kalmayacak" dedi.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve CHP İl Başkanı Mürsel Ablan ile özel bir toplantı yapan Başkan Tokcan, durum değerlendirmesi yaptı.