Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, "Seçim doğru bir karar değildir ama çaresiz kalınıyor ise elbette Türkiye seçimi deneyecektir. Türkiye yeni bir hükümetle seçime gitmelidir" dedi.

CHP'li Hamzaçebi, TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Hamzaçebi, nasıl bir hükümetle seçimlere gidileceği sorusu üzerine Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu'nun MHP ile görüşmesini ve daha sonra da görevi Cumhurbaşkanı'na iade etmesini beklemek gerektiğini söyleyerek, Cumhurbaşkanı'nın yeni bir görevlendirme yapmasının gerektiğini ifade etti. Hamzaçebi, "45 günlük süreyi dolduralım yönündeki hiç kimsede olmamalıdır. Eğer pazartesi günkü Milliyetçi Hareket Partisi-AK Parti görüşmesinde herhangi koalisyon çıkmazsa erken seçime gidilecektir. Seçim doğru bir karar değildir ama çaresiz kalınıyor ise elbette Türkiye seçimi deneyecektir. Türkiye yeni bir hükümetle seçime gitmelidir. Mevcut hükümet ile seçime gitme düşünülemez. Bu Anayasa'ya aykırıdır" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin "reform hükümeti" teklifiyle CHP'ye gittiği iddialarına yönelik olarak Hamzaçebi, "Üç aylık bir seçim hükümeti reform yapamaz. AK Parti kaynakları "Süre belirtmedik. Süreli bir reform hükümeti belirttik" diyorlar. Ancak, Sayın Davutoğlu-Sayın Kılıçdaroğlu görüşmesinde bulunan Sayın Koç televizyona çıktı ve açıklamayı yaptı. Sayın Davutoğlu'nun görüşmedeki ifadesi; "Biz, sizin üç aylık süre için hükümet sorumluluğunu üstlenmemenizi anlayışla karşılıyoruz'. Bu ifade tarzı bile reddedilmek üzere bir teklifin yapıldığını gösteriyor" diye konuştu.