HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin yaptığı Meclis'i olağanüstü toplanması çağrısına CHP'den gelen desteğe ilişkin, "En hayırlısı ve güzel olmuş bence. Türkiye'de böyle bir olay yaşandıktan sonra Meclis hiçbir şey yaşanmamış gibi davranamazdı" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Suruç'taki bombalı saldırıda yaralanan ve İÜ Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Dr. Çağla Seven'i, beraberindeki bazı partililer ile birlikte ziyaret etti. Hastanedeki ziyaretin sonunda gazetecilere açıklama yapan Yüksekdağ," Suruç'taki patlamada yer alan arkadaşlarımızdan birisi olan Çağla Seven'i ziyaret ettik. Doktorlarıyla ve ailesiyle görüştük. Ciddi biçimde yaralanan arkadaşlarımızdan birisiydi. Ağır yaralanan arkadaşlarımızdan birisiydi. Aldığımız son bilgiye göre tedaviye yanıt verdiği söyleniyor. Yani başlatılan tedavi süreci daha olumlu bir seyir izlemeye başlamış. Çağla kardeşiz gibi diğer yaralılarımızın da en hızlı şekilde sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Çağla kardeşimizi çok kısa bir süre görme şansımız oldu. Doktoru vasıtasıyla girme şansım oldu. Kendisi konuşabilecek durumda değildi. Ben birkaç şey söyledim. Bütün Türkiye'nin yanında olduğunu söyledim. Bütün vicdan sahibi insanların yanında olduğunu söyledim. Ölüme karşı yaşam için nasıl direnerek yola çıktıysa yine direnmesini söyledim" dedi.

CEYLANPINAR'DA 2 POLİSİN ŞEHİT EDİLMESİ

Bir gazetecinin "HDP'nin Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesine ilişkin şiddeti yeterince eleştirmediği yönünde eleştiriler var. Neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine de Yüksekdağ, "Yanlış ve yersiz değerlendirmeler. Saldırıların, cinayetlerin doğru olmadığını, doğru bulamadığımızı ifade ettik. Her şeyden önce hiçbir sorunun ölümle çözülmemesi gerektiğini çok net ifade ettik. Biz hala aynı yerdeyiz. Ölümle insanların yaşamların hedef alarak, insanların yaşamına kastederek siyaset yürütülemez. Bir gerçek kendine yol açamaz. Dün hükümet çıktı hepiniz çok iyi biliyorsunuz. "Siz niye ölmediniz" dedi. "Siz niye ölmediniz" dedi. Bu artık hiçbir vicdanla, hiçbir kelimeyle izah edilemeyecek kadar kötücül bir zihniyetin dışa vurumudur. Birilerini ya kötülük boğmuş ya bir akıl tutulması yaşıyorlar. Başka bir açıklamasını, başka bir izahını bulamıyoruz biz. "siz niye ölmediniz" diyerek bizleri, gençleri ölüme göndermekle itham ettiler. Gençlerin ölümlerini engellemesi gereken merkezler, bizleri "niye ölmediniz, eğer ölmediyseniz katil sizsiniz" diye itham ettiler. Bunu açıklanabilir, izah edilebilir hiçbir gerekçesi olamaz. Eğer benim canımı alıp gençlerin yakasından düşecekseniz alın gençlerin canını almaktan vazgeçin. Gençleri katletmekten, gençlerin katledilmesine göz yummaktan vazgeçin. Alacaklarsa buyursunlar bizim canımız ortada. Bunlar çok kötü çok akıl almaz şeylerdir" diye konuştu.

CHP'NİN HAMLESİ

Partisinin yapmış olduğu TBMM'nin olağanüstü toplanması çağrısına bugün CHP'den gelen desteği de değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Bizim teklife destek veriyorlar. İlk başta olumsuz yanıt vermişti. Bizim dileğimiz tabii ki bu verdiğimiz teklifin değerlendirilmesi ve meclisin olağan üstü toplanmasıydı. En hayırlısı ve güzel olmuş bence. Türkiye'de böyle bir olay yaşandıktan sonra meclis hiçbir şey yaşanmamış gibi davranamazdı. Bu nedenle meclis önergede yeterli sayısına ulaşmış olması oldukça memnuniyet verici. Meclis cephesinden bir sorumluluk üstlenildi ve sorumluluk çağrısı yapıldı anlamına geliyor."