TC Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP'nin kredi kartlarının faizleriyle ilgili vaadi için, "Şimdi CHP, atıyor savuruyor yani. Hiç alakası yok mevzuatla, kanunla. CHP'nin elinde bunu yapacak böyle bir imkan da yok" dedi.

Eroğlu, yaklaşan 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi ve seçim bölgesi Afyonkarahisar'da şehirlerarası otobüs terminali ile sivil tolum örgütlerini ziyaret etti. İlk ziyareti otogara yapan Bakan Eroğlu, burada otogar yönetimi ve yolcular ile bir süre sohbet ettikten sonra Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu Başkanı Hüsnü Sertser'i ziyaret etti. Ziyarette kentte sanayiciler ve iş adamlarının yürüttükleri faaliyetler hakkında Başkan Serteser'den bilgiler alan Bakan Eroğlu daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, "CHP'nin banka kredileri ve kredi kartlarının faizlerini sıfırlayacağı yönündeki seçim vaadine bazı bankaların CEO'ları açıklama yaparak bu vaatlerde bankalara danışılmadığı yönünde açıklamaları var, neler söyleyecek siniz?" sorusuna da yanıt verdi. CHP'nin söylemlerinin mevzuatla bir ilgisinin olmadığını belirten Bakan Eroğlu, "Şimdi CHP, atıyor savuruyor yani. Hiç alakası yok mevzuatla kanunla. Türkiye'deki çoğu banka özel banka. CHP'nin elinde bunu yapacak böyle bir imkânda yok. Bu neticedeki Türkiye'deki yabancı sermayenin çekilmesi demek. Farkında değil. Ama hiç kimse CHP iktidara gelemeyecek diye hiçbir yabancı sermaye bankanın endişesi yok. İnşallah vatandaş da CHP'nin bu saçma sapan vaatlerini yırtıp atıp çöp tenekesine atacaktır. Çünkü bunlar son derece tutarsızdır. Atma bunlar. Yani ipe sapa gelmez bir takım vaatlerdir. Ama biz de vaatlerimizi hazırladık. Bizim hazırladığımız bütün vaatler ayağa yere basan yapabileceğimiz vaatlerdir. Çünkü neticede AK Partisiz bir hükümet mümkün değil. Yani 1 Kasım'dan sonra da AK Partide yeniden tek başına iktidara gelecek. Dolayısıyla AK Parti yapabileceği vaadin sözünü veriyor. AK Parti milletin bağrından çıkmış ve sözünün eri bir partidir. AK Parti millete sözünü yerine getirir. Ama CHP, gibi millete zulüm etmiş. Geçmişte milleti 70 cente muhtaç etmiş. Ve Türkiye'yi borç batağına sürüklemiştir. İSKİ skandalları, Yuvacık skandalı pek çok skandallara imza etmiş. SSK'yı batırmış bir CHP'nin vaatleri tamamen boş vaatlerdir. Milletimizde zaten bu boş vaatlere inanmıyor. Bu bakımdan bunların çok yanlış olduğunu da ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, buranın ardından programına Afyonkarahisar Ticaret Borsasına geçti.