CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun açıklamalarına tepki göstererek, "Sayın Halaçoğlu'nun özür dilemesini bekliyoruz" dedi.

CHP'li Usluer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında uyuşturucu kullanımına dikkat çekti. Usluer, bonzainin üretiminin kolay, ulaşılabilir olduğunu belirterek, uzun süre internet üzerinden satıldığını söyledi. Usluer, "2010 yılında ilk bonzai kullanımı Eskişehir'de görüldü. Son 15 gün içinde Eskişehir yerel medyasında 65 gencin bonzai kullanım şüphesiyle hastaneye sevk edildiğini gördük. Valilik rakamlarına baktığımızda bonzai kullanımı nedeniyle 45 gencin sağlık kontrolünden geçirildiğini ve 15 gün gibi kısa bir sürede Eskişehir'de bonzai kullanımına bağlı iki genç ölümünün gerçekleştiğini gördük. 45 resmi rakamın 7'sinin 18 yaş altında olması, bir çocuğun olması. Eskişehir'in bonzai kullanımında 10. sırada yer aldığını görüyoruz. Uyuşturucu ile yakalanan kişi sayısında yüzde 19, esrar kullanımında yüzde 85, bonzai kullanımında yüzde 70, eroin kullanımında yüzde 100 oranında artıştan bahsediliyor" ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu kullanımının her ülkede sorun olduğunu belirten Usluer, her ülkenin kendi korumasını sağladığını kaydetti.

Usluer, RTÜK seçimlerine ilişkin olarak ise, "7 Haziran seçimleri bitti. Yeminin üzerinden iki hafta geçti, Meclis Başkanı seçileli neredeyse bir hafta oldu. Meclis çalışmamaktadır, türlü şekillerde çalıştırılmamaktadır. Sürecin doğru yönetilmesini dileyerek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu'nun açıklamalarını da talihsiz olarak değerlendiren Usluer, "Sayın Halaçoğlu hem profesör kimliğiyle, parlamentoda tecrübeli milletvekili kimliğiyle bu söylemde bulunması toplumu bölücü, kamplaştırıcı, ötekileştirici, altında başka hamasi düşüncelerin olduğu söylemdir. Sayın Halaçoğlu'nun özür dilemesini bekliyoruz. Seçmen bekliyor ve aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi üst kurullarının Sayın Halaçoğlu için gerekeni yapmasını bekliyoruz" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin olarak ise Usluer, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak her türlü ırkçı söylemin karşısındayız. Türkiye öfkeden, öfke siyasetinden, etnisite ve inanç açısından sınıflandırılmaktan usandı. 7 Haziran'da seçmen ne kadar usandığını oylarının dağıtımıyla belli etti" değerlendirmesini yaptı.