Taner Ulutaş

Çiçekçiler kuracakları birlik sonrasında marketlere ve açık pazarlara çiçek satan toptancılar ile konuşup buralara çiçek satışını durdurma yönüne gidecekleri öğrenildi.

İLK BAŞLANGIÇ GİRNE AÇIK PAZARI

Önce buralara kendilerine verilen fiyatlarda satış yapan toptancılar ile konuşmaya çalışacakları öğrenilen çiçekçilerin, bugün ilk olarak Girne’de düzenlenen Çarşamba Pazarına giderek önce vatandaşa gül dağıtacakları daha sonrada pazarda satış yapan çiçekçiler ile konuşacakları belirlendi. Girne açık pazarından sonra Mağusa ve Lefkoşa’da düzenlenen açık pazarlara giderek buralarda satış yapan çiçekçiler ile konuşup buralarda satış yapılmamasını isteyecekleri öğrenildi.

BİZE FATURA EDİLEN FİYATLARLA HERKESE VERİYORLAR

Çiçek satıcılarından güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada uzun zamandır Çiçekçiyi boğan birçok sorunumuz var. Toptancıların bizlere fatura ettikleri fiyattan market, açık pazarlar ve çeşitli mağazalara satış yapıyor. Bu gibi yerlerde yapılan satışlar biz çiçekçilere zarar veriyor. Bu satışları birkaç çiçekçi arkadaşın unvanını kullanarak bu isi yapıyorlar dedi.

ÇİÇEKÇİLER BİRLİĞİ KURULUYOR

Ayni kaynak açıklamasına şöyle devam etti. ‘ Biz çiçekçiler bu nedenle birlik olmaya birliğimizi kurmaya hazırlanıyoruz. Bu süreçte ise her bölgeden birkaç arkadaş bu ise gönüllü oldu. Her dakika sayımızı artırıyoruz. Şimdi artık eylemlere başlıyoruz. Basının ve vatandaşın bizi yanlış anlamaması için her konuyu şeffaflığıyla masaya yatırmak istiyoruz.

BİZ ÇİÇEKÇİLERE ZARAR VERİYORLAR

Çiçekçiler Birliği olarak ilk eylemimizi yarın (Bugün) Çarşamba Pazarında yapıyoruz. Burada elimizde kalan gülleri vatandaşa hediye olarak vereceğiz. Pazarda satış yapan arkadaşlar ile de konuşarak yapılanın yanlış olduğunu ve dükkânlarda satış yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan, vergi ödeyen dükkân sahiplerine zarar verdiğini söyleyeceğiz. Daha sonra da Mağusa ve Lefkoşa’daki açık pazarlarda ayni uygulamayı yapacağız ifadesinde bulundu.