Gazimağusa’da çiçekçiler, marketler ve pazar yerleri dahil kayıt dışı çiçek satışlarından şikayetçi oldu.

Yönetim Kurulu ile birlikte Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret ederek sıkıntılarını dile getiren Kıbrıs Türk Çiçekçiler Birliği Başkanı Levent Demiralp, özellikle özel günlerde tüm marketler ve pazar yerlerinde piyasa fiyatının altında çiçek satıldığını anlattı. Pazar yerlerinde üreticinin ürettiği ürünlerin satılması gerektiğini ancak kayıt dışı olarak alınan çiçeklerin de satıldığını belirten Demiralp, çiçek dükkanlarının çiçekleri belli bir soğuklukta korumak için elektrik gideri olduğunu, ayrıca vergi ödediklerini  vurguladı ve haksız rekabete dikkat çekti. Demiralp, Avrupa standartlarına göre marketlerde ayrı çiçek reyonu olması ve çiçek konusunda sertifikalı kişilerin çalışması gerektiğini, ayrıca çiçek dükkanı açacak olanların ustalık belgesi alması için yasa yapılması gerektiğini söyledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre Arter de, yasal mevzuat olan belediyeler yasasına göre seyyar satıcılığın ve pazar yeri esnafçılığının yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Esnafların Mağusa halkına hizmetleri konusunda belediyenin adil ve herkese eşit paylaşım ilkesine göre hareket edeceğini vurgulayan Arter, diyalog kurarak sorunlara çözümler bulmanın önemli olduğunu, bu açıdan birliğin ziyaretinden memnun olduğunu söyledi.