Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Küçük Sanayi Bölgesi Birlik Başkanı Hüseyin Maraşlı, bölgenin sorunlarını Diyalog’a aktardı. 
Küçük sanayi girişindeki çemberin 20 yıldır partizanlık yüzünden yapılmadığını öne süren Maraşlı, Gazimağusa’ da bütün çemberlerin yapıldığını ancak sanayi girişindeki çemberin özellikle kendi dükkanının önünde olması nedeni ile bilhassa yapılmadığını iddia etti.
 
Trafik büyük sorun
Sanayi bölgesinde bir zamanlar trafiğin sıkışık olduğu Uğurata Ticaret ile kendi dükkanı arasındaki 500 metrelik mesafeye çift sarı çizgi çizdirip, park yasağı ile trafiği rahatlattıklarını söyşleyen Maraşlı, şu anda kendi dükkanı ile  mermer dükkanı arasında olan 300 metrelik alana da çift yönlü park edildiğini ve trafiğin özellikle belli saatlerde felç olduğunu söyledi. Bu bölgeye de çift sarı çizgi uygulamasının gerekli olduğunu savunan Maraşlı, “aksi halde trafik sıkışıklığı giderilemez” dedi. Zaman zaman trafik sıkışıklığı nedeni ile milletin bir biri ile kavga ettiğini söyleyen Maraşlı,  “konu yere boydan boya çift sarı çizgi çekilmesi şart” dedi.
 
Çanakkale Ortaokulunun önüne de çift sarı çizgi gerekli
Aynı sorunun özellikle okul dönemi Çanakkale Ortaokulu’nun önünde de yaşandığını dile getiren Maraşlı,  “araçlar çift yönlü park edince, okul saatlerinde trafik felç oluyor” diyerek buraya da park yasağı getirilmesinin gerekli olduğunu savundu.
 
"Kaldırım üstünde kaçak yapı oluşturuldu" 
Kaldırım üstüne kaçak yapı oluşturulduğunu söyleyen Maraşlı, “eğer kaçak yapı yıkılmaz ise bende bütün kaldırımları kullanacağım” dedi.  İşyeri garajının girişini kapattıklarını söyleyen Maraşlı, konuyu daha önce Belediye’ye bildirdiğini, Başkan’ın talimat vermesine rağmen Belediye müdürünün konu ile ilgilenmediğini iddia etti..
 
Yağmur suları da büyük sorun
Sanayi bölgesi çemberinde toplanan yağmur sularının tıkanmaya neden olduğunu söyleyen Maraşlı, ağaçların olduğu yerde bordur taşları olmadığını, araçların ise kaldırımlara park ettiğini, dolayısı ile kaldırımda yürüyemeyen vatandaşların da yolda suyun içerisinde yürümek zorunda kaldıklarını söyledi. 
 
"Kanalizasyonun olduğu yer filtre istiyor"
Sanayi bölgesindeki kanalizasyonun olduğu yerin filtre istediğini söyleyen Maraşlı, burada taşma olduğunu ve bunun da çok pis kokuların yayılmasına neden olduğunu aktardı.
 
En ufak bir kıvılcım facia’ya neden olur
Konu kanalizasyonda  yüksek oranda gaz olduğunu iddia eden Maraşlı, bir Molotof kokteyli’nin bölgeyi havaya uçurabileceğini öne sürdü. Ayrıca bölgede Namport’un 20 tonluk, Ekor’un ise 15 tonluk gömülü gazı, İlkay Genc’in  hırdavat malzemeleri ve boya-tiner deposu olduğunu ve yine bölgede taşel içki fabrikası olduğunu söyleyen Maraşlı, “ bölgedeki en ufak bir patlama büyük faciaya  neden olur” dedi.