“Bu zor ve meşakkatli görevi gece gündüz, yağmur çamur, soğuk sıcak demeden özverili şekilde çalışarak üretim yapan çiftçilerimizin bu gününü içimiz buruk kutluyoruz. Geçtiğimiz gün yaptığımız açıklamada da belirttiğimiz gibi üreticimizin hakkı tüccara peşkeş çekiliyor” diyen Kelle, yapılacak her yanlışın karşısında duracaklarını kaydetti.

Kelle, tarım sektörünün ileriye gitmesi engellenirken, üreticilerin topraktan koparılmak istendiğini ileri sürerek, şunları dile getirdi:
“Çiftçimiz zor koşullara rağmen yağmur çamur demeden gecesini gündüzüne katarak üretimi devam ettiriyor. Babalarından kalan çiftçilik mesleğini devam ettiren üreticilerimiz, tarım politikası olmayan bir ülkede çocuklarına nasıl bir gelecek vaat edecektir?

Çiftçilerimize çok şey borçluyuz. Onların bin bir emekle yaptığı üretime bugün saygı göstermeyen hükümet, ellerindekini de almak için çalışmakta hatta üretimi yok etmek istemektedir. Geçtiğimiz yıllarda üst üste yaşanan kuraklık çiftçimizi çok olumsuz etkilemiştir.

Bu yıl hava şartlarının etkisi ile güzel verimli bir mahsul elde eden çiftçimizin yüzü gülerken Tarım Bakanlığı çiftçimizin yüzünün gülmesini istemediği için arpa fiyatlarında uzlaşı sağlamamıştır. Çiftçimizin üretimini sürdürebilmesi, tarlasında kalmasını sağlamamız için arpa fiyatlarındaki dengenin korunması şarttır. Eğer devam ederse çiftçimiz üretimi sürdüremez, tarımdan kopar ve ülkemizin gelecek güvencesi tehlikeye girer. Tarımın ekonomiye olan katkısı da küçümsenmeyecek kadar büyüktür. Tarımın temel ihtiyaç maddelerinin üretildiği bir sektör olmasını unutan hükümetimiz tarımın durması ile ülkede yaşanacak kaosu nasıl engelleyecektir.

Tüm yaşanan sıkıntılara rağmen çiftçilerimiz ile dayanışmamız devam edecektir. Geleceğin daha iyi temeller üzerine kurulması için bu yolu kol kola yürümeye devam edeceğiz. Ülkenin can damarı olan tarımın emekçilerini üstlendikleri bu zorlu görevi layığı ile yürüttükleri için teşekkür eder, tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftiler Günü’nü de kutlarız.”