İşte Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği'nin mesajı:

"Bir önceki yılı kuraklıkla boğuşarak geçiren çiftçiler,bu yıl da tarım Bakanı ve bürokratları tarafından bir başka felakete sürüklenmek istenmektedir. Bugüne kadar ülkeyi seçim meydanına çeviren siyasetçilere alet olmamak adına siyaset yapmamak ve taraf olmamak için felaket çığırtkanlığı yapmadığımızı göz ardı eden başta Tarım Bakanı ve bir masa etrafında toplanan ayakları sadece oy toplamak için toprağa değen bakanlar topluluğu artık oynadıkları filmin sonuna gelmişlerdir. Koltuk kapmaca oynayan siyasetçiler, oturacak koltuk  kalmadığını anladıklarından ‘’ben oynamam’’ diyerek sözde  ‘’hizmet etmek’’için geldiklerini unutarak üreticiyi kendi haline terk etme gafletine düşmek üzeredirler.

Bu hafta başından beridir devam eden ürün  fiyatı belirleme çalışmalarında maliyetimizi göz ardı eden Tarım bakanlığı yetkilileri şimdi de kendilerinin de çok iyi bildikleri maliyetleri inkar etmekte ve kabul etmemekte, bu da yetmezmiş gibi sanki memlekette her şey tamammış gibi şimdi de ürettiğimiz ürünü  serbest piyasa adı altında birkaç tüccara peşkeş çekme ve sorumluluktan kurtulma çabası içine girmiştir.

 Geçen yıl 200 bin ton ithal arpayı bir tamam ödeyen hükümet bu yıl 100 bin ton üretim öngörüsü olan alınacak arpayı ödemeyeceğini öne sürerek,  üreticiyi kimlere peşkeş çekmeye hazırlanıyor. Bir dönüm arazinin maliyeti belli olan maliyetinin altında arpa fiyatı vermeye çalışan hükümet, aferin iş yaptığını sanıyor. Yani poyrazın işini yapmaya üstleniyor.

Atatürk’ün de dediği gibi ‘’sizi yönetenler gaflet, delalet ve hıyanet  içinde olabilirler’’ ancak bu efendiler bunları da geçmiş, ve ihanet etme noktasına gelmişlerdir. Unutulmamalıdır ki Tarım Bakanlığı  tüm tarım kesimine eşit ve adil davranmak durumundadır.

Çiftçiler Birliği olarak üreticilerimize kendi selametleri  açısından gerek arpa fiyatı gerekse ödeme konularının netleşmeden ürün satma ve teslim etme konusunda telkinli davranmaları çağrısında bulunmak başlıca sorumluluklarımız arasında bulunmaktadır.  Aksi takdirde istenen bu oyuna alet olunmayacağını bu vesile ile belirtmek isteriz.

Tarım Bakanlığı ve hükümet ise ülke çiftçimizin geleceğini karanlığa gömme anlamı taşıyan bu yanlış yoldan yol yakınken dönmeye çağırır, her zaman savunduğumuz diyalogla bulunabilecek ortak noktaya bir kez daha ve son kez aklı selim davranmaya çağırıyoruz."