Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, 4-7 Mayıs tarihlerinde Zambiya’da düzenlenen Dünya Çiftçiler Birliği Genel Kurulu’na katılarak oy kullandı.

Genel kurula, Çiftçiler Birliği’ni temsilen Genel Sekreter İbrahim Alkan ve yönetim kurulu üyelerinden Metehan Erel katıldı.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, birlik yetkilileri, 3 gün süren genel kurulda çeşitli Avrupa Birliği üyesi ülke çiftçi örgütlerinin yanı sıra ABD, Arjantin, Finlandiya ve Zambiya’nın çiftçi örgütlerinin başkanları ile ayrı ayrı görüşerek ülkedeki sıkıntıları aktardı ve fikir alışverişinde bulundu.

Çiftçiler Birliği adına ziyarete katılan Genel Sekreter İbrahim Alkan ve yönetim kurulu üyesi Metehan Erel, Dünya Çiftçiler Birliği Başkanı Dr. Evelyn Nguleka ve Dünya Çiftçiler Birliği Genel Sekreteri Dr. Marco Marzano de Marinis ile görüştü.

KASIMDA KIBRIS’I ZİYARET EDECEK

Alkan ve Erel, fikir alışverişinde bulundukları Dünya Çiftçiler Birliği Başkanı Dr.Nguleka ve Genel Sekreter Dr. Marinis’i adaya davet etti.

Kıbrıs’taki çiftçilik faaliyetlerini daha yakından görüp tüm dünyadaki çiftçilere duyurmak adına daveti memnuniyetle karşıladığı belirtilen Dünya Çiftçiler Birliği Başkanı Dr. Nguleka ve Dr.Marinis’in ziyaretinin kasım ayında gerçekleşmesi konusunda mutabık kalındığı açıklandı.

Dünya Çiftçiler Birliği Genel Kurulu nedeniyle düzenlenen panellerde, özellikle tarım ürünlerinin serbest dolaşımı ve adil ticaret konularında yaşanan sıkıntıların dile getirilmesi fırsatının yakalandığı belirtildi.

Panellerde, dünyadaki açlık sınırındaki insan sayısına bakıldığı zaman gıda üretimi ve tedariki konusunda siyasetin dışında, ticaret serbestisi gerektiği, bunun için ürün kalitesi ve standardına daha fazla özen gösterilmesi gerektiği gibi konular ele alındı.

Çiftçiler Birliği’ni temsilen Zambiya’ya giderek Dünya Çiftçiler Birliği Genel Kurulu’na katılan heyetin 3 günlük ziyaretin ardından adaya döndüğü kaydedildi.