Çiftçiler Birliği, geçen yıl kuraklıktan dolayı beli kırılan üreticinin daha fazla dayanacak gücü kalmadığını savunarak, “doğrudan gelir desteği ve mazot desteği ödemelerinin ivedi bir şekilde yapılması, arpa taban fiyatının da erken bir zamanda belirlenip bu çiftçinin ızdırabının bir an önce sonlandırılması için hükümeti uyarırız” dedi.

Çiftçiler Birliği Genel Sekreteri İbrahim Alkan, yazılı açıklamasında, milletin efendisi olan köylünün hükümetlerin kölesi haline getirilmeye çalışıldığını iddia ederek, şunları ifade etti:

“Hiçbir çiftçi emeğinin karşılığını alamıyor. 2 Haziran’a geldiğimiz bu günde Doğrudan Gelir Destekleri’nin (2013’ün son ve 2014’ün ilk ödemesinin) ve mazot desteğinin de ödenmemesi çiftçileri mazotçuların önünden geçemeyecek hale sokmuştur. Hakkımız olan ve almamız gereken parayı dilenecek duruma geldik. Bakanlık ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin sonucunda hiçbir olumlu yaklaşım alınmamıştır.

Şu an gelinen aşamada özel şirketlere çiftçinin emeği olan arpası arpa fiyatının belirlenmemesinden dolayı, ucuza peşkeş çekilmeye çalışılmaktadır. Siyasi çalkantıların olduğu bu dönemde çiftçinin emeği siyasete alet edilmemeli ivedilikle bir sonuca varılmalıdır.”