Nadire Bahadi

Girne Çatalköy’de 31 Mart’ta Kudret Evli’yi tabanca ile iki bacağından vurarak yaralayan 24 saat geçmeden Mağusa’daki evinde Hasan Albasha ile birlikte yakalanan Safwan Albasha dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Polisin eve yaptığı baskın sırasında masa üzerinde 7 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde bulunması üzerine zanlı aleyhinde “kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf” davası da getirildi.

Teminata bağlandı

Silahla yaralama suçundan 11 günlük polis soruşturması neticesinde dün Girne Kaza Mahkemesi’nde teminata bağlanan zanlı Albasha öğle saatlerinde de uyuşturucu suçu nedeni ile Mağusa Kaza Mahkemesi’nde teminata bağlandı.

Zanlı aleyhindeki soruşturmayı yürüten polis memuru Mustafa Kavaz mahkemede ifade vererek soruşturmanın tamamlandığını belirtti.

Ülkede öğrenci olan Albasha’nın teminat koşulları kapsamında yurt dışına çıkışı yasaklanırken pasaport ve seyahat belgelerine de el konulması yönünde yargıç tarafından talimat verildi.

Zanlının 4 bin TL nakdi teminat ödemesine karar veren mahkeme Albasha’nın ayrıca haftada 3 gün en yakın polis karakoluna giderek ülkede olduğuna dair ispatta bulunmasına karar verdi.