Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, hükümetin KKTC ve TC pasaportu taşımayan üreticilere yurt dışında katılacakları fuarlar için maddi destek vermeme kararını çözüm karşıtlığı olarak niteleyerek, eleştirdi.

İdris, "Ne yazık ki yasakçı zihniyet yeniden hortladı. Bir yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı liderliğinde Kıbrıs Sorununa çözüm bulma uğraşları iyi niyetle sürdürülürken, diğer yandan UBP-DP Hükümeti çözüme takoz koymak amacıyla kararlar almaya devam etmektedir" dedi.

TDP Genel Sekreteri İdris, konuyla ilgili açıklamasında, hükümetin göreve gelmesiyle birlikte, önce Kuzey Kıbrıs'taki dini ayinlere kısıtlama getirildiğini, ardından da fuarlara katılımla ilgili düzenleme yaptığını savundu.

İdris, “Fuar katılımcılarından KKTC ve TC dışındaki pasaportlara katkı yapmama uygulamasının geçmişte dönemin TDP’li Tarım Bakanı Sami Dayıoğlu'nun önerisiyle Bakanlar Kurulu tarafından kaldırılmıştı” değerlendirmesinde bulundu.

TDP Genel Sekreteri İdris, Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu kullandığı gerekçesiyle hiçbir üreticinin cezalandırılmaması gerektiğini belirterek, hükümete biran önce “hatalı” olarak nitelendirdiği bu kararı iptal etme çağrısı yaptı.