Nadire BAHADİ

Girne- Alsancak çevre yolunda Edremit Kavşağı yakınlarında önceki akşam saat 01:00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 24 yaşındaki Adem Cihan dün Mağusa Kabristanlığı’nda düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Sahil Güvenlik’te Astsubay olarak görev yapan Cihan resmi törenle toprağa verildi. Henüz 24 yaşında beklenmedik bir şekilde hayatını kaybeden Cihan Astsubay’ın cenaze töreninde ailesinin feryatları yürekleri dağladı, gözlerindeki yaş bir an olsun dinmedi.

Silah arkadaşları başında bekledi

Resmi törenle silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak cenaze namazı için musalla taşına yerleştirilen Cihan’ın ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutunun başında yine silah arkadaşları bekledi. Adem Cihan’ın cenaze törenine ailesinin yanı sıra görev süresi tamamlanan Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, çok sayıda askeri yetkili, bazı milletvekilleri, meslektaşları ve sevenleri katıldı. Cihan’ın cenaze töreninde ailesi zor anlar yaşadı. Cihan’ın beklenmedik ölümü ile sarsılan ailesi ve arkadaşları genç Astsubay’ın hayatını kaybettiğine inanmak istemezken bazı yakınları cenaze töreninde fenalaşarak baygınlık geçirdi. Oldukça kalabalık olan cenaze töreninde yine sevenlerinin omuzlarında kabri başına götürülen Adem Cihan, ebediyete uğurlandı.

Kaza nasıl oldu?

Girne’den arkadaşları ile eğlenmeden dönen Adem Cihan Girne- Alsancak çevre yolunda Edremit kavşağı yakınlarına geldiği sırada yönetimindeki KZ 861 plakalı aracın kontrolünü kaybetti. Yolun solundan çıkarak kaldırıma çarpan araç takla atmasının ardından yine dört tekeri üzerinde durdu. Kaza sonrasında hastaneye kaldırılan Adem Cihan hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, kaza anında araçta yolcu olarak bulunan 24 yaşındaki arkadaşı Ahmet Direk ise ağır şekilde yaralandı. Yoğun bakım servisinde müşahede altında tutulan Direk’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

cenaze-001.jpg

cenaze1-002.jpg