İstanbul Kumburgaz'da engelli vatandaşlar, çıkış rampasını kullanarak çıktıkları üst geçidin inişinde ise rampa yerine merdivenle karşılaşıyor.

Kumburgaz'dayapılan bir üst geçit, görenleri şaşkına çeviriyor. İstanbul-Edirne istikameti D-100 karayolu Büyükçekmece ilçesi sınırlarındaki Kumburgaz Mahallesi'nde bulunan üst geçit, engellilerin ulaşımda yaşadığı zorluğu bir kat daha arttırıyor. Faaliyette olan üst geçidin engelliler için çıkış rampası var ancak, iniş rampası bulunmuyor.

İNİŞ RAMPASI BEKLERKEN MERDİVENLE KARŞILAŞIYORLAR

Karayolundan karşıdan karşıya geçmek isteyen engelli vatandaşlar engelli üst geçidinde bulunan rampaya çıkarak karşıya geçiyor. Ancak üst geçidin karşı tarafındaki iniş kısmına gelen engelliler hiç beklemedikleri bir durumla karşı karşıya geliyorlar. Çünkü tekerlekli sandalyeleriyle çıktıkları rampanın diğer ucunda iniş rampası yerine merdivenlerle karşılaşıyorlar.

"YETKİLİLERE SESLENİYORUZ BİR AN ÖNCE BUNUN ÇARESİNE BAKSINLAR"

Karşıdan karşıya geçmek için üst geçidi kullanan bir başka bedensel engelli vatandaş Abdullah Akgül, "Geçen sene de gelmiştim ama inemedim, zorlandım. Kalp ve tansiyon hastasıyım engellerle karşılaştım. Yetkililere sesleniyoruz bir an önce bunun çaresine baksınlar. Geçen sene de arkadaşlarımızdan biri düştü. Artık gereğinin yapılmasını istiyoruz" dedi.

TEKERLEKLİ SANDALYEYLE GELDİ, GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALDI

Tekerlekli sandalye yardımıyla engelli bir yakınını D-100 karayolundan karşıdan karşıya geçirmek için engelli üst geçidini kullanan Abdulkadir Korkmaz, üst geçidin sonuna geldiğinde şaşkına döndü. Üst geçidin karşı tarafında iniş rampası beklerken merdivenlerle karşılaşan Korkmaz, "Bir engelli yakını olarak geldim üst geçide, bir tarafta var ama rampa çok dik yapılmış. Bu tarafa geçtim bu kez de merdivenlerle karşılaştım. Şuanda hala engelleri aşamadık. Artık taksiye bineceğiz ya da alt geçidi dolaşacağız ama 500 metre kadar gitmemiz lazım. Talebimiz engelli ve yaşlılar için bu üst geçitlerde rampaların olması lazım" dedi.

Uzun yıllardır Kumburgaz Mahallesi'nde ikamet ettiğini belirten Haydar Kaya, "Bu tarafta engelli yeri var ama öbür tarafta yok bu nasıl bir şey niye böyle bir şey yapmışlar anlayamadım. Buradan çıkıyorlar ama öbür taraftan engelliler nasıl gidiyor ona şaşırıyorum. Şimdiye kadar birçok kez engellilerin arabasını iki kişi tutup kaldırarak merdivenlerden indirdik" şeklinde konuştu.

Çıkış rampası var iniş rampası yok!

Çıkış rampası var iniş rampası yok!

Çıkış rampası var iniş rampası yok!