“SUÇUM VARSA YARGILASINLAR”: Çetereisi: Bir suç unsuru varsa yargılasınlar beni. Neden gösterip bir sıkıntı varsa beni tutuklasınlar. Normal hayatıma geri dönmek istiyorum. Ailece hayatımız aylardır altüst oldu

“EŞİM HASTA OĞLUM HAPİSTE”: Çetereisi: Bayram geliyor benim cezaevinde bir oğlum var ve hanımım hasta. Bu yapılanlar nereye kadar böyle devam edecek? Benim ve ailemin psikolojisi çok bozuldu


Devrim DEMİR

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın soygun zanlıları arasında yer alan Bilay ve Mustafa Çetereisi’nin babası Hasan Çetereisi, geçtiğimiz ay yaşadığı maaş sıkıntısı devam ediyor. Polis ve Başsavcılık emri ile bankaya yatan maaşını alması engellenen Hasan Çetereisi, yaşadıkları karşısında isyan etti.

Hasan Çetereisi, polise ve Başsavcılığa ateş püskürdü.  Çetereisi, ağustos ayında Savcılık ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nün emri ile Maliye Bakanlığı’na yazılan yazının ardından bankaya yatan emekli maaşına ve şu an çalıştığı iş yerindeki maaşının dondurulmaya devam ettiğini söyledi.

“15 gün öncesinde dilekçe yaptım”

Ağustos ayında bankadaki emekli maaşının dondurulmasının ardından, büyük sıkıntılar yaşayan Hasan Çetereisi, bu ay da maaşını alamayacağını öğrenci. “Ağustos ayında bankadan emekli maaşımı çekmek için gittiğimde dondurulduğunu öğrenince beynimden vurulmuşa dönmüştüm. Eşimin hastalığını ve sıkıntılarımızı aktardığım zaman Savcılık bir kereye mahsus diyerek bankaya yazı yazdı ve zorda olsa maaşımı aldım” diyerek geçen ay yaşadıklarını anlatan Çetereisi, bu ay benzer sıkıntıları yaşamamak için 15 gün önceden Başsavcılığa dilekçe verdiğini ancak aldığı yanıtın olumsuz olduğunu söyledi.

“Olumsuz yanıt verdiler”

Çetereisi, “Maaşımı almak için başvurduğum dilekçenin sonucunu öğrenmek için dün yeniden Savcılığa ulaştım. Bana dosyamı Ergün Bey isimli savcıya ilettiklerini söylediler. ‘Maaşını geçen ay aldı ne yapabiliriz’ dediler. 15 senelik emekliyim ve bugüne kadar çalıştığım banka ile bir sorun yaşamadım. Çalıştığım iş yerinde de maaşıma el konuldu. Ben nasıl yaşamaya devam edeceğim” diyerek isyanını dile getirdi.

“Psikolojim çok bozuk”

Meydana gelen soygun olayının ardından Çetereisi ailesi olarak büyük bir baskı altında olduklarını ve eşinin rahatsızlığı nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Hasan Çetereisi, “Banka Savcılık’tan almış olduğu talimatla hareket ediyor. Çalıştığım bankaya gittim yazı gelmediği sürece hiçbir şekilde maaşımı alamayacağım yönünde cevap aldım. Bayram geliyor benim cezaevinde bir oğlum var ve hanımım hasta. Bu yapılanlar nereye kadar böyle devam edecek? Benim ve ailemin psikolojisi çok bozuldu” dedi. 

“Bu memleketin en namussuzu biz miyiz?”

Hasan Çetereisi yaşadıkları olayın aile üzerinde travma etkisi yarattığını ve artık dayanacak güçleri kalmadığını söyledi. Çetereisi şöyle devam etti: “Beni yargılayacak bir suç unsuru varsa yargılasınlar. Neden gösterip bir sıkıntı varsa beni tutuklasınlar. Normal hayatıma geri dönmek istiyorum, hayatımız aylardır alt üst oldu. Bu memleketin en namussuz insanları biz miyiz? Polisin ve Savcılığın bizimle ailemle derdi ne? Bitsin bu eziyet, uygulanan bu baskı dünyanın hiç bir yerinde mevcut değildir.”