11’inci Çilek Festivali, 29 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği Başkanı Cavit Atalay bugün Çilek Festivali ve Çilek Güzellik Yarışması’yla ilgili basın toplantısı düzenledi.

ATALAY

Atalay toplantıda yaptığı konuşmada, ilki 1973 yılında gerçekleşen Festivalin bu yıl 29 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında düzenleneceğini kaydetti.

Festivalin 1 Mayıs’ta güzellik yarışmasıyla son bulacağını dile getiren Atalay, yarışmaya son başvuru tarihinin 26 Nisan olduğunu belirtti.

Atalay, 17-25 yaş arası genç kızlara açık olan yarışmaya Birlik ya da Moda Tasarımcısı, Çilek Güzellik Yarışması Sanat Danışmanı Abdullah Öztoprak’a ulaşarak başvuru yapılabileceğini anlattı.

Festivali düzenlemekteki amaçlarının bölge kültürünü yaşatmak ve çilek üretimini desteklemek olduğunu ifade eden Atalay, 10 Nisan’da Çilek Yürüyüşü düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

ÖZTOPRAK

Moda Tasarımcısı, Çilek Güzellik Yarışması Sanat Danışmanı Abdullah Öztoprak da toplantıda yaptığı konuşmada, Çilek Güzellik Yarışması’nın 1974 öncesi Kıbrıslı Türklerin düzenlediği tek güzellik yarışması olduğuna dikkat çekti.

“Çilek Festivali Kıbrıs Türk toplumunun en eski en önemli festivalidir” diyen Öztoprak, etkinlikte yer almaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Güzellik yarışmasında dereceye girenler kadar yarışmaya katılanların da kariyer imkanları açısından büyük kazanımlar elde ettiğini ifade eden Öztoprak, özel sektörü festival ve yarışmaya destek vermeye çağırdı.

KANATLI

Festivalin ilk yıllarında da sunuculuk yapmış olan Hüseyin Kanatlı ise, festivalin ilk yıllarından birçok güzel anısı olduğunu ifade etti.

Kanatlı, “Bunca yıl sonra festivalin yine parçası olmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

GÖRGÜN

1973 Çilek güzeli Yasemin Bülent Görgün, toplantıda yaptığı konuşmada yarışmaya katılımın yüksek olacağına inandığını söyledi.

Görgün, tüm halkı festivale katılmaya çağırdı.

BAŞAR

2005 Çilek Güzeli Aydın Başar ise konuşmasında “Böyle kaliteli ve güzel bir organizasyonda yer almak mutluluk verici” dedi.

Yarışmanın hayatına olumlu katkı yaptığını anlatan Başar, tüm genç kızları yarışmaya başvurmaya çağırdı.

FESTİVAL 29 NİSAN’DA BAŞLAYACAK

Yeşilırmak ve Yedidalga Muhtarlıklarının işbirliğinde düzenlenecek Çilek Festivali, 29 Nisan’da saat 17.30’da başlayacak.

Kooperatif binası önünde başlayıp, 5 Eylül Festival Alanı’nda son bulacak kortejle açılacak etkinlikte daha sonra açılış konuşmalarına yer verilecek.

Tüm etkinlikler Yeşilırmak festival alanında, yüzme maratonu ise Yedidalga’da yer alacak.

Ana sponsorluğunu Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ve Lefke Belediyesi’nin yaptığı festival 1 Mayıs’ta güzellik yarışmasıyla son bulacak.