Haluk DOĞANDOR

Lapta Yavuzlar Lisesi çim futbol sahası projesi başlamadan sona erdi. Tam sekiz ay önce futbol sahası için getirilen toprak yığınları gömeç tarlasına döndü. Öğrenciler futbol sahalarının ne zaman hizmete gireceğini soruyor.

Gömeç tepeleri

Yavuzlar Lisesi içerisinde yapılması planlanan çim futbol sahası çalışmaları başlamadan durdu. Geçtiğimiz yıl Haziran ayı içerisinde, okul bahçesinde çimlendirme için kullanılacak toprakların bahçe içine yığılmasıyla çimlendirme projesi başlamıştı. Ancak bundan sonra devam etmeyen çalışmalar, bahçenin atıl durumda kalmasına neden oldu. Zaman içerisinde topraklar çimlendi ve sekiz ayın sonunda, bereketli yağan yağmurların da sonucunda, toprakların üzerinde gömeçler çıktı.

Yetkililere çağrı yapıldı

Çocukların çim saha üzerinde futbol merakı, çalışmaların durmasıyla hayal kırıklığı yarattı. Daha önce toprak saha da olsa, bahçede oyun oynadıklarını ifade eden öğrenciler, şimdi boylarına gelen gömeç tepeleri yüzünden, bu çalışmalardan mahrum kaldıklarını vurguladı. Şimdi bir an önce çalışmaların başlamasını ve en azından gelecek yıla hazır olmasını isteyen öğrenciler yetkililere seslendi. Spor Bakanlığı ve Lapta Belediyesi işbirliği ile başlatılan projenin neden yarım kaldığı öğrenilemedi.