Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da, 2013 yılı Aralık ayı içerisinde işlenen Ahmet Aybak cinayetinin duruşmasına dün devam edildi. İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın yargılandığı davanın dünkü duruşmasında, bir önceki celse şahadetini tamamlayan Olay Yeri İnceleme Uzmanı Hasan Zorlu, savunma avukatları tarafından sorgulandı.

Sanık 1 İbrahim Maraşlı’yı savunan avukat Yünsal İlhan, soruşturmanın baştan savma yapıldığını, eksiksiz yapılmışsa bile mahkemeden bazı gerçeklerin gizlendiğini savundu. 

Olay yerinde bulunarak fotoğraflanan enjektör ile mahkemeye sunulan enjektör arasında farklılıklar olduğunu öne süren İlhan, mahkemeye emare sunulan enjektörün olay yerinden alınan enjektör olmadığını iddia etti. Polisin görevini yapmadığını savunan İlhan, müvekkilinin suç işlemediğine delalet olan tüm delillerin gizlendiğini iddia etti.

Kadri: Görevinizi tam yapmadınız

Olay yeri inceleme uzmanının olay yerinde bulunan birçok pet ve cam şişeyi emare olarak toplamadığını belirten sanık 2 Mustafa İlhan Tuncay’ın avukatı Emre Kadri, polisin görevini eksik yaptığını iddia etti. Sanık 2 ile ilgili olay yerinde en ufak bir iz ve orda olduğunu kanıtlayacak delil bulunmadığını ileri süren Kadri, buna rağmen müvekkilinin orda olduğunu gizlemediğini bunun nedeninin ise suçla bağlantısının olmaması nedeni ile bunu gizleme gereği duymaması olduğunu iddia etti.

İddia Makamının mahkemeye başka tanık hazır etmemesi üzerine dava duruşmaya devam edilmek üzere bugüne ertelendi.