Gamze Pir Baykur

Yeni Boğaziçi bölgesinde 27 Aralık 2013 tarihinde  Crystal Rocks Otel ile Marinero Restoran arasında bulunan kumluk alanda önceden planlayarak içerisine “Metomil” türü zehir koyup hazırladıkları profiterol tatlısını öldürmek kastı ile Ahmet Aybak’a yedirdikleri ve ardından yine “Metomil” türü zehir içeren sıvıyı iğneli enjektör ile Ahmet Aybak’ın boğazına sokarak vücuduna boşaltıp öldürdükten sonra kazdıkları çukara gömdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın duruşmasına dün de devam edildi. Dünkü oturumda İddia Makamı, Polis Müdür Muavini Gökay Karagil’i tanık olarak dinletti.

Karagil: “Sanık Maraşlı’nın tasarrufunda bulunan cep telefonu çok önemliydi...”

İddia Makamı tarafından tanık olarak dinletilen Polis Müdür Muavini Gökay Karagil, 1 Şubat 2014 tarihinde sanık İbrahim Maraşlı’yı sorguladığını söyledi. Karagil, sorgu sırasında sanık Maraşlı’ya sanık Mustafa İlhan Tuncay’ı tanıyıp tanımadığını, maktül Ahmet Aybak’ı tanıyıp tanımadığını ve olay günü Aybak’ı görüp görmediğini sorduğunu söyledi. Sanık Maraşlı’nın ise kendisine maktül Aybak’ı tanıdığını, Türkiye’de tanıştıklarını ve sadece telefonda görüştüklerini en son ise olaydan 3-4 ay önce telefonda görüştüklerini beyan ettiğini belirten Karagil, sanık Maraşlı’ya 27 Aralık 2013 tarihinde olay yerine gidip gitmediğini, Aybak’ın kim veya kimler tarafından ne şekilde öldürüldüğü yönündeki sorularına ve en son 27 Aralık 2013 tarihinde maktül Aybak ile görüşme yapan 883 9943 numaralı hattın tasarrufunda bulunan cep telefonu ile kullanılıp kullanılmadığı yönündeki sorularına cevap vermeyerek sessiz kaldığını söyledi. Sanık Maraşlı’nın yakalandığında tasarrufunda bulunan cep telefonun çok önemli olduğunu belirten Karagil, önemli olmasının sebebinin ise 883 9943 numaralı hattın en son 27 Aralık 2013 tarihinde konu cep telefonuna takılıp maktül Aybak ile görüşülmüş olmasının olduğunu açıkladı.

“Deliller ayni şekilde yok edildi...”

Polis Müdür Muavini Gökay Karagil, sanık İbrahim Maraşlı’yı 24 Haziran 2006 tarihinde Ahmet Girgin cinayeti ile ilgili olarak tutuklandığında gördüğünü belirtti. Ahmet Girgin cinayetinin tahkikatını yürüten tahkikat subayı Nihat Can’a yardımcı olduğunu belirten Karagil, 5 kurşunla öldürülen Ahmet Girgin’in olay günü en son sanık İbrahim Maraşlı ile telefonda görüştüğünü, sanık Maraşlı’nın maktül Girgin’i aradığını söyledi. Sanık Maraşlı’nın Girgin cinayetinde maşa olarak kullanıldığını belirten Karagil, sanık Maraşlı’nın Aybak cinayetindeki gibi Girgin cinayetinde de daha önce hiç kullanılmayan bir telefon kullandığını, Türkiye’den gelen iki tetikçiyi karşılayıp otele yerleştirdiğini ve tetikçilere araba temin ettiğini söyledi. Girgin cinayetinde suç ortağı ile emareleri temizleyip çöp tenekesine atan, sim kartın manyetik alanını kırarak çöpe atan, olayda kullanılan arabayı temizleyip boş mermi kovanlarını ve kanlı bezleri de temizleyen kişinin sanık Maraşlı olduğunu belirten Karagil, sanık Maraşlı’nın tatmin olmayıp olayda kullanılan aracı Lefkoşa’ya götürüp bıraktığını, suç ortaklarının ise konu arabayı alarak Çamlıbel’e götürüp orada yaktıklarının bir gerçek olduğunu ifade etti. Karagil, sanık Maraşlı’nın bu yönde ifadeleri olduğunu da belirterek, sanığın suça fiilen iştirak ettiğinin tespit edilemediğini ancak yataklık yaptığını açıkladı.