Girne’de dün sabah saatlerinde Jet-Ski ile Alagadi’den ülkeye giriş yapmaya çalışan iki kişinin kullandığı Jet-Ski’de iki adet 9 mm çapında tabanca ve 8 adet canlı mermi bulundu. İsimlerinin Selahattin Demirbaş ve Ramazan Akyıldız olduğu öğrenilen şahıslar, polisi görünce KKTC’de akrabaları olduğunu ve ziyarete geldiklerini söyledi. Hayret uyandıran olay, şahısların ülkeye cinayet işlemek için gelmiş olabileceği şüphelerini artırırken, güvenilir kaynaklar, kişilerden birinin Golden Rose isimli gece kulübü işletmecisi ile arasında bir husumet olduğunu ve bu nedenle adaya giriş yapmış olabileceğinin tahmin edildiğini ifade etti.

Yurt dışına çıkış yasağı vardı

Elde edilen bilgilere göre, ülkeye onaylanmamış limandan giriş yapmak isterken yakalanan kişilerden Selahattin Demirbaş’ın ülkede hırsızlık suçundan tutuklandığı ve mahkeme tarafından yurt dışına çıkışının yasaklanmış olduğu öğrenilirken, Ramazan Akyıldız’ın ise ülkeye ilk kez geldiği belirtildi.

Polis Basın subaylığı ise konuyla ilgili şöyle bir açıklamada bulundu:

”Girne’de, tasarruflarında bulunan jet ski ile onaylanmış liman olmayan “Alagadi 3” olarak bilinen sahilden KKTC’ye kanunsuz giriş yapan Selahattin Demirbaş (E-34) ve Ramazan Akyıldız (E-43) aynı bölgede tespit edilerek tutuklandı. Söz konusu jet ski içerisinde yapılan aramada ise, 9 mm çapında iki adet tabanca ve 8 adet canlı mermi bulunarak emare olarak alındı.”