Çiğdem Aydın

Ayia Napa’da 14 Ağustos Pazar gecesi İngiliz vatandaşı George Law’ı bıçaklayarak öldürdükleri öne sürülen ve olayın ardından KKTC’ye kaçtıktan 2 gün sonra Girne’de yakalanan 22 yaşındaki Mehmet Akpınar ve 48 yaşındaki Musa Ahmed dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Aleyhlerine, “Askeri yasak bölgeyi ihlal” suçlaması getirilen zanlılar için teminat talep edildi. 

Duruşmada zanlıların “Askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan gözaltına alındıklarını kaydeden polis,  zanlıların 2014 – 2016 yılları Lefkoşa’da Yiğitler Burcu bölgesinden yetkili makamdan izinsiz olarak Güney Kıbrıs’a geçtiklerini ve daha sonra 15 – 16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yine aynı yerden ülkeye dönüş yaptıklarını söyledi. 

Kaçma ihtimalleri yüksek…

Polis, zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiklerini ayrıca ülkeye geri gelme sebeplerinin de Güney Kıbrıs’ta işlemiş oldukları cinayet suçundan dolayı arandıkları için olduğu beyanında bulunduklarını söyledi. Polis, zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların kaçma ihtimallerinin yüksek olduğu belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

3 ay cezaevindeler

Yargıç Murat Soytaç, zanlıların birçok kez yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a geçtiklerini, KKTC’ye geri dönüş sebeplerinin de Güney Kıbrıs’ta bağlantılı oldukları bir suçtan ötürü olmasını da göz önünde bulundurduğunu belirterek, zanlıların tutuklu yargılanmasına ve  3 ay süreyle cezaevine gönderilmelerine emir verdi.