Nadire Bahadi

Yeniboğaziçi bölgesinde 2013 yılı Aralık ayı içerisinde ormanlık bir alanda çukura gömülü olarak bulunan ve cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Ahmet Aybak davasının duruşması dün de devam etti. Ahmet Aybak’ı zehirleyerek öldürdükten sonra çukur kazarak gömdükleri iddiası ile tahammüden adam öldürmekle itham edilen sanıklar İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay’ın yargılandığı davada savunma cinayet soruşturmasını yürüten Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran’ı sorgulamayı dün tamamladı.

Davanın dünkü duruşmasında Dalkıran’ı sorgulayan sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın avukatı Emre Kadri, sanık İbrahim Maraşlı’nın Ahmet Aybak’ı Mustafa İlhan Tuncay’ın getirdiği tatlıyla zehirlemediğini başka bir yiyecekle zehirlediğini savundu ve sanık Maraşlı’nın Tuncay’a şantaj yapmak amacı ile bu şekilde yalan söylediğini iddia etti. Kadri, duruşmada sanık Tuncay’ın Aybak’ı öldürme fiiline ilintili hiçbir icraatta bulunmadığını iddia ederken, Aybak’ı öldürenin sanık Maraşlı’nın olduğunu, Maraşlı’nın cinayeti Tuncay için işlemiş gibi gösterip amacının şantaj yaparak para koparmak olduğunu savundu.

Kadri: Maraşlı Laneyt’i Güney’den aldı

Cinayet davasının soruşturmasını yürüten müfettiş muavini Ömür Dalkıran’ı sorgulayan sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın avukatı Emre Kadri, Ahmet Aybak’ın zehirlendiği iddia edilen Metomil yani ticari ismi ile Laneyt’in, sanık Maraşlı’nın Güney’den aldığını iddia etti. Aybak’ın öldürüldüğü tespit edilen 27 Aralık 2013 tarihinde sanık Maraşlı’nın iki kez Güney’e geçiş yaptığının belirlendiğini söyleyen Kadri, Maraşlı’nın KKTC’de satışı yasak olan Laneyt’i Güney’den almak için geçiş yaptığını savundu.

“Aybak başka bir yiyecekle zehirlendi”

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran’ı istintak ettiği sırada Ahmet Aybak’ın sanık İbrahim Maraşlı tarafından başka bir yerde, içerisine zehir karıştırılan başka bir yiyecek veya içecekle zehirlendiğini iddia eden avukat Emre Kadri, glikozun zehrin etkisini daha çabuk göstermesinde etken olduğunu söyleyerek Maraşlı’nın bu nedenle Tuncay’dan tatlı istediğini savundu. Tuncay’ın cinayet işleneceğinden bihaber her zaman alışveriş yaptığı Ekor isimli pastaneye giderek profiterol tatlısı aldıktan sonra tatlıyı İbrahim Maraşlı’nın evine bıraktığını söyleyen Kadri, Aybak’ı Maraşlı’nın öldürdüğünü Tuncay’a şantaj yapmak için de zehri tatlının içerisine enjekte ettiğini iddia etti. Sanık Tuncay’ın ifadesinde Maraşlı’nın tatlıya zehir koyduğu yönündeki itiraflarına yönelik bu şekilde savunma yapan avukat Kadri, sanık Mustafa İlhan Tuncay’ın Ahmet Aybak’ı öldürme fiiline ilintili hiçbir icraatının bulunmadığını iddia etti.

Aybak cinayeti davasının duruşması, İddia Makamı tanıklarından Türkiye’den gelecek uzmanların ifadelerinin dinlenmesi için bu güne ertelendi.