Evrim Kamalı

Ercan Havaalanından ülkemize tasarrufundaki uyuşturucu madde ile giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği Cindy tarafından tespit edilerek tutuklanan zanlı Rüştü Karadağ teminata bağlanmak üzere dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mustafa Zor olayla ilgili bulguları aktardı. Zor huzurda bulunan zanlı Rüştü Karadağ'ın 2 Kasım 2016 tarihinde saat 19:25 raddelerinde Ercan Havaalanından ülkemize giriş yapmak istediği esnada devriye gezen narkotik detektör köpeği Cindy tarafından tespit edildiğini ve üzerinde yapılan aramada 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare yapıldığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

30 gün kalacak 

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile tutuklu yargılanmasının uygun olacağına kannat getirerek 30 gün süre ile hükümsüz tutuklu olarak ceza evinde beklemesine emir verdi.