Ülkemize tatile gelen, Ercan Havaalanı’na inince narkotik polisinin detektör köpeği Cindy eşliğinde arama yaptığını görünce üzerindeki uyuşturucu maddeleri tuvaletin çöp kutusuna atarken suçüstü yakalanan zanlı Gökhan Ayan dün teminat talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Evrim Kamalı

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli Polis Mustafa Zor Olayla ilgili bulguları aktardı. Zor 3 Haziran saat 13.00 sıralarında KKTC’ye giriş yapan zanlının Narkotik polisinin Ercan Havalimanı’nda köpek eşliğinde kontrol yaptığını görünce üzerindeki uyuşturucu maddeleri tuvaletteki çöp kutusuna atmak isterken suçüstü yakalandığı belirtildi. Polis, zanlının atmaya çalıştığı maddelerin bir gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ve uyuşturucu madde içeren yedi adet hap olduğunu açıkladı. Zanlının gözaltına alındığını, mahkemeye çıkarılarak hakkında bir gün tutuklama emri alındığını kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlının yurtdışına çıkış yasağı ve 5 bin 500 TL nakit teminat yatırması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.