İstanbul Güngören'de cinnet getiren adam, evde eşini ve oğlunu öldürdü.

Olay, Çarşamba günü saat 12.00 sıralarında Güngören Haznedar Mahallesi Şevketdağ Caddesi üzerindeki bir binanın 3. katında meydana geldi. İddiaya göre, mahalleli tarafından sevilen ve yoksul insanlara yardımseverliği ile bilinen emlakçı Abdurrahman Koçbay (67), bir süre önce oğlu Alişan Koçbay (43) ile arasında sorunlar başladı. Oğluyla arasındaki sorunları bir türlü gideremeyen Koçbay'ın psikolojisi bozuldu. Yaklaşık 4 gündür çevredeki esnaflar tarafından farklı hareketler sergilediği gözlenen Koçbay, olay yaşanmadan önce öğle saatlerinde dükkanına gitti. Kendisiyle birlikte olan oğluyla gün içerisinde çalışmaya devam eden Koçbay, öğle saatlerinde oğluna terlediğini belirterek duş almak ve üstünü değiştirmek üzere evine gitti. Bir süre sonra evine giren Koçbay, duşunu aldıktan sonra üstünü değiştirerek namaz kıldı.

Namazını kılan Koçbay evin içerisindeyken cinnet getirerek evinde bulundurduğu ruhsatlı silahıyla önce eşi Rasime Koçbay'ın alnından vurdu. Koçbay ardından oğlunu arayarak eve çağırdı. Bir süre sonra eve giren Alişan'ı babası önce gözünden ardından da karnından vurarak öldürdü. Eşini ve oğlunu öldüren Koçbay daha sonra silahını şakağına dayayarak intihar etti.

CENAZELER ÇIKARKEN YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Binadan silah seslerini duyan bina sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çilingir yardımıyla Koçbay'ın evine girdi. İçeriye giren polis gördüğü manzara karşısında şoka uğradı. Evdeki 3 kişinin kanlar içerisinde cansız bedenlerini gören polis ekipleri durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahaleler sonucunda Koçbay ailesinin hayatını kaybettiği belirlendi. Bunun üzerine polis ekipleri olayın yaşandığı yere güvenlik şeridi çekerek önlem aldı. Olay yerine gelen inceleme ekipleri ve savcı ise bir süre cenazeler üzerinde inceleme yaptı. Yapılan incelemelerin ardından Koçbay ailesinin cenazeleri Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Adli Tıp Kurumu'nda ölüm nedenleri belirlenen cenazelerden Abdurrahman Koçbay Samsun'un Bafra ilçesinde, oğlu Alişan Koçbay'ın ise Fatih'te toprağa verildi. Öte yandan cenazelerin binadan çıkartıldığı esnada yakınları sinir krizi geçirdi.

Olayı duyan Koçbay'ın arkadaşları ise durum karşısında şok oldular. Yaşanan olaya herhangi anlam getiremedikleri öğrenilen arkadaşları, Koçbay'ın çok iyi, yardımsever ve takdir edilen bir insan olduğunu ettikleri öğrenildi.

"YARDIMSEVER VE HERKES TARAFINDAN TAKDİR EDİLEN BİR İNSANDI"

Koçbay'ın yoksulluklara yardım etmesi için para verdiği esnaflardan Bedir Kızılkaya, "Abdurrahman abi çok iyi, yardımsever ve herkes tarafından takdir edilen bir insandı. Kendisinde intihar edecek bir sebepte göremiyorum. Kendisini 7-8 senedir tanıyorum çok sevdiğimiz birisiydi. Dün akşam burada Suriyelilere yemek verdi. Hatta Suriyeliler Ramazan sonuna kadar buraya gelsin yemeklerini yesinler dedi. İntihar ettiğini duyunca çok üzüldüm. Cinnet getirmiş sonra da intihar etmiş diye duydum. Eşini ve oğlunu da çok seven biriydi. Son günü gayet iyiydi, geldi ve yemeğini yedi. Çok neşeli bir insandı" dedi.