Evrim Kamalı

Lefkoşa’da önceki gün ortaya çıkan seks skandalı ile ilgili olarak tutuklu bulunan zanlı Mustafa Kara ek tutukluluk süresi talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Memuru Mustafa Mahan, bulguları aktardı. Mahan, zanlı Kara’nın 2015 yılı içerisinde ilişki yaşadığı kadını, yatak odasına kurmuş olduğu gizli kamerayla kaydettiğini söyledi. 

Para ve evlenme şartıyla tehdit etti

Zanlının görüntüleri kaydettikten sonra kadına ve ailesine göstererek kendisi ile evlenmesi ve para vermesi durumunda sileceğini, aksi takdirde görüntüleri ortalığa yayacağı yönünde tehdit ettiğini söyleyen Mahan, meseleyle ilgili olarak yürütülen soruşturmada zanlının konu görüntüleri bir internet cafede CD’ye aktardığını ve bazı bölümlerini ise fotoğraf olarak albüm yaptığının tespit edildiğini anlattı.

“Görüntüler başka kişilerde de olabilir”

Polis Memuru Mustafa Mahan ayrıca müştekiden alınan ifadede, kendisini bir başka şahsın da tehdit edip görüntülerin elinde olduğunu ve para vermesi hususunda talepte bulunduğunu söyledi. Polis konu şahsın da arandığını, görüntülerin birçok yerde olabileceğini belirterek, zanlının soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

“İntihar etmek amacıyla yemek yemedim”

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Kara, kimseyi tehdit etmediğini, kendisine iftira atıldığını, şeker hastası olduğunu ve hücrede şekerinin düştüğünü ve komaya girdiğini öne sürdü. Yargıcın zanlıya nasıl komaya girdiğini sorması üzerine, zanlı yemek yemediğini ve intihar etmeye çalıştığı için komaya girdiğini söyledi.

Yargıç, doktor kontrolü istedi

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen beyanlar ve şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 7 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verirken, ayrıca zanlının önce tam donanımlı devlet hastanesinde, daha sonra da Barış, Ruh ve Sinir Hastanesi’nde kontrol edilmesine emir verdi.