Evrim Kamalı

Lefkoşa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekibinin yapmış olduğu operasyonda tasarrufunda, içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan elle sarılmış sigara bulunan zanlı Cengiz Deniz dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Çavuşu Barış Duman bulguları aktardı. Duman, zanlı Cengiz Deniz’in kalmakta olduğu apartmana polis ekibinin bir operasyon düzenlediğini, olayın akabinde polisi gören zanlının, elinde bulunan uyuşturucu madde içerdiğine inanılan elle sarılmış sigarayı parçalayıp yere attığını söyledi. 
Sigarayı yere atmıştı
Bayram, yere atılan sigarayı polisin emare olarak aldığını ve zanlının evinde mahkeme emriyle arama yapıldığını, evinin giriş katında merdiven ayaklarında ucu yanık bir adet daha elle sarılmış içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sigara bulunduğunu söyledi. Duman, zanlıyla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, emare olarak alınan sigaraların tahlil sonuçlarının henüz gelmediğini belirterek, zanlının soruşturma maksatlı 1 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

Zanlı Cengiz Deniz ayrıca Adli Şube ekipleri tarafından aleyhinde yürütülen 16 yaşından küçük kız çocuğuna cinsel tecavüz soruşturması neticesinde teminata bağlandı.