Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu, Türkiye’de 7 Haziran seçimleri sonrası başlayan ve gün geçtikçe şiddetlenen çatışmaları kaygıyla takip ettiklerini açıkladı.

Platform yaptığı yazılı açıklamada, “Kürt bölgesinde”, başta kadın ve çocuklar olmak üzere sayısı 200’e yaklaşan sivilin hayatını kaybetmesi, yüzlercesinin yaralanması, binlercesinin de tutuklanmasına sebebiyet veren sürece karşı ses vermek istediklerine vurgu yapıldı.

Siyasi sorunların şiddetle çözülemeyeceğini bu toprakların tarihinden bildikleri kaydedilen açıklamada, “Kıbrıs için olduğu gibi komşu coğrafyamız için de umudumuzun çözüm ve barıştan yana olduğunu yineliyor, bölge halkları ile dayanışmamızı ortaya koyuyoruz” ifadesine yer verildi.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu’nu şu örgütler oluşturuyor:

 “KTÖS, Feminist Atölye, Feminist Öğretmen İnsiyatifi, Kıbrıs Dem Genç Kadın, Kuir Kıbrıs, Envision Diversity, YKP Fem, CTP Kadın Örgütü, TDP Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, MHD, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, BKP Kadın Meclisi, DAÜ SEN, DAÜ BİR SEN, Tabipler Odası, MAGEM, MAKAMER, Mesarya Kadınları İnsiyatifi, Kıbrıs Türk İnsan Hakları Vakfı”