Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, çıplak fotoğraflarını çektikleri bir vatandaştan para sızdırdıkları iddia edilen zanlılar gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Mustafakemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne başvuran 61 yaşındaki H.Ö, şantaj tuzağına düştüğünü söyledi. Şikayet üzerine harekete geçen ekipler, önceki gün ilçeye bağlı Yalıntaş'ta bir otomobili durdurarak arama yaptı. Otomobilde bulunan K.Ö. ve İ.Ö. isimli kardeşleri gözaltına alan ekipler, araçtaki bir pompalı tüfek ve fişeklere el koydu. Gözaltına alınan iki kardeşin verdiği bilgiler doğrultusunda 40 yaşındaki K.A. isimli kadın da gözaltına alındı.

İddialara göre, H.Ö, kamyonuyla Balıkesir'in Dursunbey ilçesine gidecekken, uzaktan akrabası olduğu iddia edilen K.A. isimli kadın H.Ö'ye kendisini de Dursunbey'deki köyüne götürmesini rica etti. K.A'nın akrabası oldukları iddia edilen ve kamyonu otomobille takip eden K. ve İ.Ö. isimli kardeşler, yol kenarında duran kamyonun kapısını aniden açarak, çiftin çıplak fotoğraflarını çekti.

Ellerindeki çıplak fotoğraflarla H.Ö'ye şantaj yapan iki kardeş, fotoğrafları şahsın eşine ve ailesine göndermekle tehdit ederek yaklaşık 110 bin TL aldı. Geçen hafta son olarak kardeşlerin kendisinden 100 bin TL istediğini ileri süren H.Ö, emniyete başvurdu. Emniyette ifadeleri alınan K.Ö. ve İ.Ö. kardeşler, verdikleri ifadede kendilerini K.A'nın tuttuğunu, bütün bu şantaj planını da kendisinin yaptığını iddia etti. Gözaltına alınan kadın ise, verdiği ifadede, kendisinin de mağdur olduğunu, kendi isteği dışında çıplak fotoğraflarının çekildiğini iddia etti.

Gözaltına alınan 3 zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlıların, denetimli olarak tutuksuz yargılanmasına karar verildiği öğrenildi.