Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bayramlaşma törenine katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Koalisyon hükümeti kurulması için AK Parti olarak biz üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içindeyiz. İnşallah bayramdan sonra bu konudaki çalışmalar somutlaşacak" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde düzenlenen kent bayramlaşmasına katıldı. Bayramlaşma töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Işık, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın AB yardımları karşılığında sunulan koşulları kabul etmesine değinen Bakan Işık, "Yunanistan ile AB arasında bir anlaşmanın olması sevindirici. Memnuniyetle karşılıyoruz. Ama bu Yunanistan açısından ve AB açısından da zor bir sürecin yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. Özellikle Yunanistan yoğun bir kemer sıkma dönemini zaten 5 yıldır yaşıyor ama bundan sonraki süreç Yunanistan açısından zor geçecek. Ama bir komşumuzun en azından bir istikrarsızlığa, iflasa gitmemesi Türkiye açısından olumlu bir durum. İnşallah Yunanistan bu zor süreci başarıyla geçer, ekonomik stabilizesini sağlar ve tekrar büyümeye döner. Yunanistan'ın büyümesi Türkiye'ye her zaman olumlu katkı sağlar" dedi.

Çipras seçim kazandığında Türkiye'de kendisini örnek gösteren bazı yazar ve siyasetçileri eleştiren Işık, şöyle konuştu: "Ekonomi realitelere bakar. Yani ekonomi duygusallığı pek kaldırmaz. Çipras'a o gün alkış tutanlar bugün Çipras'ı eleştiriyor. Türkiye'de, Çipras'a özenenlere ders olsun demek lazım. Türkiye'nin hayalciliğe müsamahası yoktur. Hele hele Türkiye gibi bir ülkenin bulunduğu bu coğrafya ve bu konjonktörde hayalciliğe kesinlikle tahammülü ve lüksü olamaz."

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İran'ın ABD ile nükleer enerji anlaşma görüşmelerinden olumlu sonuç beklediklerini ifade ederek şunları söyledi: "Biz, AK Parti iktidarı olarak daha önceden İran'ın bu barışçıl amaçlı nükleer enerji elde etmesinin her ülke gibi İran'ın da meşru bir hakkı olduğunu ifade etmiştik. İran'ın böyle bir anlaşma yapmış olması bir komşu ülke olarak Türkiye için her zaman olumludur. Dünyada en kârlı ticaret komşuyla yapılan ticarettir. İran'ın maruz kaldığı ambargo dolayısı ile Türkiye ile İran arasında potansiyel olan ticaret hacmine ulaşmamız hiç mümkün olmamıştı. Şu anda aramızdaki ticaret hacmi 10 milyar doların altında. Onun da büyük bir kısmı İran'dan aldığımız doğalgaz. Hedefimiz bunu ilk etapta bunu 30 milyar dolarlık bir hacme ulaştırmak. Biliyorsunuz İran ile Türkiye tercihli ticaret anlaşması imzaladı. İran'da Türk mallarına karşı çok büyük bir ilgi var. Bu ambargonun kalkması en fazla Türkiye'yi olumlu olarak etkileyecektir diye düşünüyoruz."

Son olarak hükümet kurma çalışmaları hakkında konuşan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin bir koalisyon hükümeti kurması için AK Parti olarak biz üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içindeyiz. İnşallah bayramdan sonra bu konudaki çalışmalar somutlaşacak, daha müşahhas hale gelecek. O zaman hep birlikte kimin pozisyonu nedir kim nerede duruyor. Herhangi bir partiyle koalisyonun kurulması mümkün veya hiç bir parti ile kurulamazsa seçim ihtimalini de bayramdan sonra daha net görmüş olacağız."