Esnaf ve Zanaatkarlar Odası toplantı salonunda düzenlenen törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Rauf Ataöv, Başbakan Yardımcılığı Danışmanı Hüda Hüdaverdi, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kamber, Oda yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

GÜRPINAR

Törende konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, KKTC vatandaşlarının ara eleman olarak istihdamlarının iki kata çıkması için gerekli çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

Oda ile yaptıkları işbirliğine de değinen Gürpınar, özellikle kayıt dışı mücadele ve mesleki eğitim programında da yapılan işbirliklerinin önemini vurguladı.

Bakanlık olarak ülkenin işsizlik sorununun çözülmesinde daha çok ara eleman yetiştirilerek KKTC’deki işsizlik oranının düşmesi yönünde yapılan çalışmanın da devam ettiğini dile getiren Gürpınar,  özellikle turizm sektöründe daha çok KKTC yurttaşının iş sahibi olması gerektiğini belirtti.
Gürpınar ayrıca ülkedeki eleman açığını kapatmak için her türlü işbirliği ve çalışmayı yapacakların kaydetti.

ATAÖV

Eğitim Bakanlığı  Müsteşarı Rauf Ataöv ise, “burada çırak yetiştirmiyoruz. Meslek edindirip altın bilezik takıyoruz” ifadelerini kullanarak, Oda ile yapılan işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Ataöv ayrıca, ara eleman yetiştirme yönünde yapılan çalışmaların devam edeceğini de kaydetti.

HÜDAVERDİ

Başbakan Yardımcılığı Danışmanı Hüda Hüdaverdi de, ekonomik kalkınma modelinde ara elemanın önemine işaret etti.

Bir ülkenin ekonomik kalkınma temellerinde bu okullar olduğuna dikkat çeken Hüdaverdi, hedeflerinin 5 yıl içersinde ekonomik çarkların dönmesi olduğunu kaydetti.

KAMBER

Oda Başkanı Mahmut Kamber, ülke istihdamlarının sektörün ihtiyaçları doğrultusunda planlı bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti.
Oda’nın bugüne kadar  yaptıklarını dile getiren Kamer, verilen eğitimin sürdürülebilir olması için de bütçeye ihtiyaç olunduğunu vurgulayarak, politikacıların özellikle bu konuda önlerini açmasını istedi.

TULGA

Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga da, Eğitim Merkezi’nin bugüne kadar geliş sürecini anlatarak, inanarak yapılan işlerin başarıya ulaştığını kaydetti.

AKÇA

Oda Genel Sekreteri Taner Akça da, verilen eğitimle ülkedeki meslek gurubunun niteliğini artırmanın önemini vurgulayarak, bugün öğrenci ve yetişkinlerin kalfalık belgelerini almalarından duydukları memnuniyeti anlattı.