Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), dün Güzelyurt oda faaliyetleri, üyelerinin sorunları, çözüm sonrası sanayi ve yaşanan gelişmelere yönelik Güzelyurt Belediye Oteli’nde üye toplantısı düzenledi.

KTSO açıklamasına göre, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar,  Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt bölge milletvekilleri Hüseyin Erçal,  Armağan Candan ve Menteş Gündüz’ün katıldığı toplantıya, Güzelyurt bölgesinde faaliyet gösteren sanayiciler de ilgi gösterdi.

ÇIRALI: “SU FİYATI REKABET EDEBİLİRLİĞİMİZİ OLUMSUZ ETKİLEMEMELİ”

Toplantının açılışında konuşan Başkan Ali Çıralı, oda faaliyetleri, güncel konular ve olası bir çözüm sonrasında sanayi sektörü hakkında toplantıya katılanlara bilgi verdi.

1456917255.jpg

Çıralı, “Su projesi konusunda çok geç de olsa bir anlaşmaya varılması, ekonomi açısından önemli bir gelişmedir. Ancak bundan sonraki süreç, anlaşma kadar önemlidir. KKTC olarak her yönüyle düşünülmüş eksiksiz bir ihale şartnamesi hazırlamalı ve ihaleyi alacak özel firmayı etkin bir şekilde denetleyecek kapasiteyi oluşturmalıyız. Tüm bunlarla birlikte tarım ve tarımsal sanayi sektörleri başta olmak üzere üretici sektörlerimizin girdi maliyetlerini etkileyen su fiyatının, rekabet edebilirliğimizi olumsuz etkilememesi sağlanmalıdır” diye konuştu.

Başkan Çıralı, su projesinin başarılı şekilde uygulanmasının,  Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi konusunda örnek olabileceğini de sözlerine ekledi.