Evrim Kamalı

Evlerinde misafir olarak kalan yeğenine tecavüz etmeye çalıştığı ve ciddi şekilde darp ettiği öne sürülen Selçuk Darendeli üç gün tutukluluğun ardından dün teminata bağlanmak üzere Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis, zanlının evinde misafir olarak kalan yeğeni M.D’nin yüzüne yastık bastırdığını, daha sonra darp ettiğini ve pantolonunu zorla çıkartarak tecavüze kalkıştığını söyledi.

Polis, tecavüzden kurtulan M.D’nin gözünde, yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izi olduğunu, zanlının sol omuzunda ise tırmık izleri tespit edildiğini belirtti. Zanlının şikayet üzerine gözaltına alındığını, mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde 14 kişiden ifade aldıklarını söyledi.

Zanlının işlemiş olduğu ciddi darp ve tecavüze teşebbüs suçlarının 14 yıl hapis cezası öngördüğünü, zanlının evli ve iki çocuk babası olduğunu ancak ailesinin Türkiye’de bulunduğunu ifade eden polis, bu şartlar altında zanlının yargılanmaktan kaçabileceğini veya M.D’ye zarar verebileceğini belirtti. Polis, bu olguları ışığında zanlının davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Musa Avcıoğlu zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.