4 Eylül'de sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve geçen süre zarfında hergün şiddetli çatışmalar yaşanan Şırnak'ın Cizre ilçesinde yasağın kalkmasının ardından Yafes, Nur, Cudi ve Sur mahallelerinde büyük tahribatlar meydana geldi.

Şırnak Valiliği'nin, Cizre ilçesinde 4 Eylül'de ilan ettiği sokağa çıkma yasağının kaldırılması ile birlikte, ilçede yaşanan çatışmaların şiddeti gün yüzüne çıktı. Özellikle şiddetli çatışmaların yaşandığı Sur, Cudi, Yafes ve Nur mahallelerinde birçok işyeri, ev ve kamu binası zarar gördü. Sokak ve caddelerinde onlarca boş mermi kovanının bulunduğu ilçede, teröristler tarafından açılan hendeklerin tamamının kapatılmadığı, kurulan barikatların enkazlarının ise yol kenarlarına itildiği görüldü. İlçede polis tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri de dikkat çekerken, zırhlı araçlar devriye görevlerini sürdürdü. Sokağa çıkan vatandaşlar, gıda ihtiyaçlarını giderebilmek için market ve fırınların önünde kuyruklar da oluşturdu.

Öte yandan, gidiş ve çıkışları da açılan ilçeye gazeteciler de akın ederken, çevre il ve ilçelerden de ilçedeki durumu gözleriyle görmek isteyen çok sayıda vatandaşın geldiği görüldü.

Cizre’de hayat normale döndü

Cizre’de hayat normale döndü