Evrim Kamalı

Lefkoşa’da 5 Temmuz’da meydana gelen “ev açma, hırsızlık” suçundan methaldar olan 16 yaşındaki zanlılar A.E ve S.H teminata bağlanmak üzere dün mahkemeye çıkarıldılar.

Mahkemede şahadet veren Polis Memuru Süleyman Açıkada olayla ilgili bulguları aktardı. Açıkada huzurda bulunan zanlılar A.E ve S.H’nin 5 Temmuz tarihinde “ikametgâhtan hırsızlık” suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlıların 75 yaşında olan Mustafa Akbilen’e ait olan ikametgâhın mutfak kapısını açıp içeriye giriş yaptıktan sonra, yatak odası içerisinde muhafaza edilen Mustafa Selçuk Akbilen’e ait toplam 6 bin 500 ABD dolarını çaldıklarını söyledi. 

Müştekinin yurtdışında olmasından ötürü olayın polisin bilgisine 23 Temmuz’da geldiğini ve bu tarih itibarıyla başlatılan soruşturma neticesinde zanlıların tespit edilerek tutuklandığını belirten Açıkada, zanlı A.E'nin ailesinin müştekiyi tazmin ettiğini ve şikâyetin geri çekildiğini belirterek, zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmalarını sağlamak için yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına ve KKTC vatandaşı muteber 1'er kefilin 30 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.