Önceki gün güpegündüz Golden Tulip’te, çocuğu ve eşiyle birlikte olan işadamı Ö.A’yı çocuğunu kaçırmakla tehdit eden S.K. (K33), polis tarafından tutuklanmıştı.
Polisin, S.K.’ye dava okuyarak serbest bıraktığı öğrenildi.

Polis, söz konusu olayı “Zorla İnsan Kaçırma” başlığı altında duyurmuştu.

Lefkoşa’nın göbeğinde yaşanan ve “bu kadarı da olmaz” dedirten olay, bir tek gazetemiz Haberal Kıbrıslı tarafından “Güpegündüz çocuk kaçırma tehdidi” başlığıyla verilmişti.

Ö.A. olayı şu sözlerle Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne anlatmıştı: 

“Dün saat 12.30 sıralarında çocuğum ve eşimle büyük otellerden birine gittik. Lobide en dip köşeye oturduk.  Oğlum bir kenarda oynamaya başladı. Çaylarımızı içerken, oturduktan aşağı yukarı 10 dakika sonra yanımıza bir kadın yaklaştı. Üstü başı pek iyi değildi. ‘Ö.A sen misin” dedi. ‘Evet’ dememle, bana ‘Çocuğum oldu diye sevinme… İster bugün, ister yarın, burada olmasa bile 
Türkiye’de onu senden alacağız’ dedi. 

Bir an durakladım. Sonra kadının peşinden otelden dışarı çıktım. Kadın yana doğru dönünce koşup yakaladım. Etkisiz hale getirdikten sonra polisi aradım. Polis geldi, kadını tutukladı. Çevreden durumu anlayamayanlar, kadını tutunca kavga ettiğimizi düşündüler, ama elimi sürmedim. Kadın bugün mahkemeye çıkarılacak. Ne olduğunu anlayacağız.”

“Kimseyle husumetim yok”

Kendilerini tehdit eden kadını tanımadıklarını, neden böyle bir şey yaptığına anlam veremediklerini ifade eden Ö.A, kimseyle husumetinin bulunmadığını sözlerine eklemişti.