Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, elde edilecek gelirin Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü’nün geliştirilmesinde kullanılacağı bir açık artırma düzenleyeceğini açıkladı.

Dünyanın birçok ülkesinden toplanan ünlü sporcu, politikacı, sanatçı ve cumhurbaşkanlarına ait eşyaların satışa sunulacağı açık artırma, 26 Kasım Saat 19.00’da Girne Colony Hotel’de gerçekleştirilecek.

“50+ Projesi” kapsamında düzenlenecek etkinlikte, açık artırma yoluyla satılacak eşyalardan elde edilecek gelirin tümü Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü’nün geliştirilmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlanacak.

Açık artırmada Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in imzalı şapkası ve KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın imzalı gömleği da satışa sunuluyor

Emre Belezoğlu, Quaresma, Arda Turan, Alex De Souza, Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ve Alen Shearer’ın imzalı formaları da satışa sunulacak eşyalar arasında bulunuyor.

HALKA KATILIM ÇAĞRISI

50+ Projesi”nin tanım toplantısı bugün Rüstem Kitapevi’nde yapıldı. Toplantıda, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer, Milli Eğitim Bakanlığı Genel Orta Eğitim Dairesi Proje Koordinatörü Mustafa Hürses, Milli Eğitim Bakanlığı Genel Orta Eğitim Dairesi eski Müdürü Mehmet Kortay, Proje ana sponsoru Telsim Kurumsal İletişim Yöneticisi Nil Zorlu Atai ve açık artırmayı yönetecek Ufuk Soğur birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda, projenin önemine değinilerek, tüm halka, açık artırmaya katılıp, bağış yapma çağrısında bulunuldu.

ÖZER: “0-21 YAŞ GRUBU KANSER HASTALARININ SAYISI 71”

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer, kanser vakalarının her geçen gün arttığına işaret ederek, 0-21 yaş grubu kanser hastalarının sayısının 71 olduğunu söyledi.

Kanser hastalarının çok zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren Özer, vakıf olarak, çocuklar ve ailelerine yardım etmek ve yüklerini hafifletmek vizyonuyla hareket ettiklerini belirtti.

“50 + Projesi”nin bu vizyondan hareketle hazırlandığına işaret eden Özer, elde edilecek gelirin hastanedeki çocuk onkolojisi bölümünün iyileştirilmesi için kullanılacağını kaydetti.

Özer, proje kapsamında düzenlenecek açık artırmada, sporcu politikacı ve sanatçılara ait eşyaların satılarak elde edilecek gelirin vakfa bağışlanacağını ifade etti.

Açık artırmanın 26 Kasım Perşembe saat 19.00’da Girne Colony Hotel’de yapılacağını söyleyen Özer, KKTC Cumhurbaşkanlarının şahsi eşyalarının ve Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in imzalı şapkasının da satışa sunulacak eşyalar arasında olacağını ifade etti.

Özer, projenin gerçekleşmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, tüm halkı açık artırmaya katılarak bağış yapmaya çağırdı.

KORTAY: “ÇOCUK ONKOLOJİ SERVİSİ YETERSİZ”

Projenin ortaya çıktığı dönemde Milli Eğitim Bakanlığı Genel Orta Eğitim Dairesi Müdürü olarak görev yapan Mehmet Kortay, projenin başlangıcıyla ilgili bilgi verdi.

Kortay, projenin ilk adımının hastane okulları olduğuna işaret ederek, bu projenin hayata geçirildiğini ve bu proje kapsamında onkoloji servisinde tedavi olan çocuklara gönüllü öğretmenler tarafından eğitim verildiğini kaydetti.

Çocuk onkoloji servisinde tedavi olan bir çocuğun Trabzonsporlu bir futbolcunun formasını istemesi üzerine o dönemde bir girişim başlattıklarını ve formayı ulaştırdıklarını söyleyen Kortay, açık artırma fikrinin başlangıç noktasının bu olduğunu belirtti.

Kortay, daha sonra dünyanın çeşitli yerlerinden birçok ünlüye mektup yazıldığını ve projenin ilk adımının atıldığını kaydetti.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi’nin yetersiz olduğunu söyleyen Kortay, buna yönelik bir şeyler yapmak istediklerini ifade etti. Kortay, tüm halkı açık artırmaya destek vermeye davet etti.

HÜRSES: “PROJENİN BAŞARILI OLMASI ÖNEMLİ”

Milli Eğitim Bakanlığı Genel Orta Eğitim Dairesi Proje Koordinatörü Mustafa Hürses de kanser hastalığının giderek yaygınlaştığını belirtti.

Hürses, hastane okullarında gönüllü öğretmenlik yaptığı dönemde yaşadıklarını anlatarak, kanser hastası çocuklara bazen yataklarında bazen yerlerde ders vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

“Herkesin gidip o ortamı görmesini isterdim. Bu şekilde duyarlılıkları artacak ve yardım etmek isteyeceklerdir” diyen Hürses, tedavi olan çocuklardan birine Trabzonsporlu bir futbolcunun imzalı formasını ulaştırdıklarında yaşadığı mutluluğu unutamadığını dile getirdi.

Hürses, projenin başarıya ulaşmasının önemine işaret ederek, katkı koyanlara teşekkür etti.

ATAİ: “FARKINDALIK YARATACAK ETKİNLİKLERE KATKI”

Proje ana sponsoru Telsim Kurumsal İletişim Yöneticisi Nil Zorlu Atai, projeye ana sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “1-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası”nda farkındalık yaratacak etkinliklere katkı sağlamanın önemine işaret etti.

Açık Artırmayı yönetecek olan Ufuk Soğur da bu görevi üstlenmekten mutlu olduğunu söyleyerek, “26 Kasım gecesi hep beraber KKTC tarihinin bağış rekorunu kıracağız” dedi.