Hüseyin ÇİÇEK

Bafra köyünde 8 yaşındaki M.K.E isimli erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen, zanlı Selçuk Yılmaz, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. Mahkemeye olayı aktaran Ziyamet Polis Karakolunda görevli polis çavuşu Erdal Dal, zanlının Bafra köyünde yaklaşık 2 ay önce M.K.E isimli 8 yaşındaki erkek çocuğunu, marketten eve gittiği sırada kolundan tutarak köy camisinin kadınlar tuvaletine götürdüğünü, çocuğu soyup yere yatırarak “çocuklara karşı cinsel istismar” suçunu işlediğini söyledi.

Bir defa daha yapmış

Erdal Bal, tahkikat neticesinde zanlının yine aynı müştekiyi köyün batısında bulunan ormanlık alana götürerek  cinsel istismar suçunu işlediğini tespit ettiklerini söyledi. Zanlının suçunu kabul ettiğini anlatan Bal,  yürütülen soruşturmanın tamamlandığını aktardı.

Cezai ehliyeti tam

Erdal Bal, Savcı Hasan Çaltılı’ nın sorusu üzerine zanlının Lefkoşa Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde kontrolden geçirildiğini söyledi. Verilen rapora göre zanlının yaptığı eylemin yanlış olduğunun bilincinde olduğunu belirten Bal, zanlının cezai ehliyetinin tam olduğunu ifade etti.  Bal ayrıca verilen rapora göre zanlının benzer suçu işlemeye meyilli olduğunu aktardı.

İlk eylemi değil

Bal yine Savcı Hasan Çaltılı’ nın sorusu üzerine, zanlının 3 Ağustos 2010 tarihinde bir kadının ırzına  geçmeye teşebbüste bulunduğunu  söyledi. Zanlının Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacağını ve yargılanacağı davaların 6 yıla kadar hapislik cezası öngören ciddi bir mesele olduğunu ifade eden Bal, zanlının davaları  görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ ne gönderilmesini talep etti. Zanlının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu zanlının 3 ayı geçmemek üzere davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ ne gönderilmesine emir verdi.