Duygu Alan

Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu’nda öğrenim gören çocuklar, evden okula okuldan eve Allah’a emanet gidiyor. İlkokulun önünde yüzlerce öğrenciyi hatta öğretmenlerin can güvenliğini tehdit eden birçok ihmal var.

Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu’nun arka tarafındaki caddede 2 adet kasis var ancak okulun ana giriş kapısının önünde yaya geçidi dışında yol güvenliğini sağlayacak hiçbir önlem bulunmuyor.

Okul çevresindeki tehlike bununla da bitmiyor. Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu’nun yan tarafındaki kaldırım üzerinde metrelerce derinlikte olan çukur üzeri açık bir vaziyette. Her gün onlarca çocuk bu kaldırımı kullanıyor.

Öğretmenler tepkili

Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu öğretmenleri, okul çevresinde can güvenliğini tehdit eden ihmallere tepki gösterdi. Öğretmenler, okulun ana giriş kapısında sürücülerin hızını kesecek bir kasis olmadığından çocukları kontrollü olarak yola bıraktıklarını ancak bu önlemin onların can güvenliğini sağlamaya yetmediğini kaydetti. Yol güvenliği olmadığı nedeni ile geçtiğimiz yıl okul öğrencilerinden birine araç çarptığını da hatırlatan okul öğretmenleri, gereken güvenlik önleminin bir an önce alınmasını istedi.

Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu’nda bazı öğretmenler okul binasının yan tarafındaki kaldırımda bulunan derin çukurun ise ölüme davet çıkardığını söyleyerek çukurun üzerinin kapatılmasını istedi.

Öğretmenler, okul çıkış saatlerinde okul önünde trafikte güvenliği sağlayacak polis olmamasını da eleştirdi.

foto-20.jpg

foto-26.jpg